ZVEZDA JE U FINALU KLS! Crveno-beli RAZBILI Pantere i upisali 41. UZASTOPNU pobedu! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.05.2024

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale KLS-a, pošto su i u drugom meču polufinala plej-ofa savladali FMP u Železniku rezultatom 75:98 (13:24, 17:26, 28:22, 17:26).

ZVEZDA JE U FINALU KLS! Crveno-beli RAZBILI Pantere i upisali 41. UZASTOPNU pobedu! (VIDEO)

Foto: Starsport

Do 41. pobede u nizu nad “panterima”, branioca titule je predvodio trio Nemanja Nedović-Jago dos Santos-Luka Mitrović.

Crveno-beli su bolje ušli u susret i preko maestralnog Jaga, koji je samo u uvodnom intervalu postigao tri trojke, brzo stekli visoku rezultatsku prednost i na prvi mali odmor otišli vođstvom 13:24.

Nastavilil su igrači šampiona i u drugoj deonici da zasipaju obruč “pantera”. Brazilcu su se pridružili Giedraitis i još raspoloženiji Nemanja Nedović, pa je pitanje pobednika već početkom drugog kvartala bilo rešeno, kada je Crvena zvezda serijom 14:3 otišla na 22 poena viška (16:38).

Republika

Foto: KLS

Jago dos Santos

Do kraja poluvremena “panteri” su trojkom Simovića uspeli da smanje na 20 poena minusa (30:50), pa je drugi deo utakmice predstavljao rutinsko odrađivanje posla za tim Janisa Sferopulosa.

Istina, uspeo je FMP početkom poslednje četvrtine da priđe na samo 11 poena zaostatka (61:72), ali je Zvezda odbila i taj napad, pa je na kraju zasluženo slavila.

Crvena zvezda će se u finalu Superlige Srbije sastati protiv boljeg iz meča Mega-Partizan. Crno-beli vode u seriji 1:0, a taj duel je na program od 20 časova.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nemanja Nedovića sa 17 poena, Jago dos Santos je ubacio 16, a poen manje Luka Mitrović.

Kod FMP-a, istakli su se Jovan Novak najefikasniji pojedinac meča sa 26 poena i Ognjen Kuzmić, bivši centar Zvezde meč je završio sa 11 poena manje od svog saigrača.

FMP - CRVENA ZVEZDA 75:98 (13:24, 17:26, 28:22, 17:26)

DVORANA: U Železniku. SUDIJE: Jevtović, Vesković, Arsenijević.

FMP: Votson, Živanović, Rebec, Subotić, Roberts, Stepanović, Šaranović, Simović, Gagić, Novak, Kuzmić, Gašić.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić, Davidovac, Mitrović, Lazić, Ilić, Nedović, Giedraitis, Dos Santos, Tompkis, Kostić.

TOK UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA

Tehničkom greškom za kapitena Lazića počela je poslednja četvtrina, pa je FMP mini serijom 3:0 istopio ogromno vođstvo Zvezde na samo 11 koševa minusa (61:72). Nisu, ipak, Teodosić, Mitrović i Tompkins dozvolili bilo kakvo potencijalno iznenađenje, te se sa sedam brzih poena, tim sa Malog Kalemegdana ponovo odlepio na +18 (61:79).

Crveno-beli u rutinski priveli posao kraju i plasirali se u finale Košarkaške lige Srbije, pa sad na miru mogu da sačekaju potencijalnog rivala iz duela Mega - Partizan

Počela je poslednja deonica!

TREĆA ČETVRTINA

 

 

Zvezda je u drugi deo utakmice, bez obzira na visoko vođstvo, ušla maksimalno ozbiljno, te je preko Luke Mitrovića i nezaustavljivog Jaga dos Santosa odbila napad FMP-a, koji je trojkom Jovana Novaka i poenima bivšeg igrača gostiju Ognjena Kuzmića, pokušao da smanji visoki zaostatak.

Novak je održavao nadu “pantera”, precizinim šutevima i do poslednje četvrtine ubacio je pet troji, ali nije imao pomoć opstalih saigrača.

Zahvaljujući njemu, uspeli su košarkaši FMP Železnika da ublaže minus uoči poslednje deonice na 15, međutim, “panteri” su treću četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 28:22.

Počelo je drugo poluvreme u Železniku!

DRUGA ČETVRTINA

Zvezda na poluvremenu vodi protiv FMP-a sa ubedljivih 50:30!

 

 

Još dominantnije je Crvena zvezda krenula u drugoj četvrtini i trojkom preko Gedraitisa i Nedovića, pa koševima Ilića, otišla na najvećih 22 razlike (16:38).

Uzvratio je FMP serijom 5:0, smanjivši rezultat, ali Mitrović nije dozvolio da domaći ozbiljnije zaprete, pa je na sjajnu asistenciju Nedovića alej-upom prekinuo niz "pantera". 

Rebec je trojkom naterao Sferopulosa da reaguje tajm-autom, ali su gosti i tada imali ogromnih 19 poena više (25:44).

Sa tri vezane trojke, Nemanja Nedović je prednjačio u Zvezdinom timu u ovom periodu, pa su crveno-beli na poluvreme otišli sa

PRVA ČETVRTINA

 

 

Crvena zvezda vodi posle uvodne deonice rezultatom 24:13, iako je u jednom trenutku imala i 12 poena prednosti.

Čvrsto se igralo na startu susreta, pa je u uvodn dva minuta viđeno samo četiri poena. Davidovac je otvorio meč koševima, dok je kod FMP-a precizan bio Votson. Seriju promašaja prekinuo je bivši igrač Zvezde Ognjen Kuzmić (4:2), ali je Jago trojkom vratio prednost na stranu gostiju.

Novim preciznim šutem za tri, Brazilac je preokrenuo rezultat. Usledili su poeni Teodosića s distance za seriju Crvene zvezde 0:8 i vođstvo od 4:10.

Nezaustavljiv je bio Jago dos Santos u uvodnom kvartalu i sa tri pogođena šuta za tri poena, odveo prvi put Sferopulosov tim na dvocifrenu prednost (5:15), koja je u narednom napadu narasla i na maksimalnih 12 koševa viška. Iako je domaćin nakratko pripretio, Tompkins je koševima uz zvuk sirene postavio konačnih 24:13 posle prvog perioda.

Meč je počeo!

Utakmica uskoro kreće!

PRE MEČA

17.54 - Crvena zvezda je u seriji od 40. pobeda nad "panterima", a ukoliko trijumfuje u večerašnjem meču, proći će u finale KLS-a.

 

 

UVOD

Košarkaši FMP-a i Crvene zvezde igraju drugu utakmicu polufinalne serije KLS-a.

Branilac trofeja trijumfovao je u prvom susretu rezultatom 97:87, pa je sada na pobedu od plasmana u veliko finale, gde će igrati protiv boljeg iz okršaja Partizana i Mege (crno-beli trenutno vode 1:0, a taj susret je na programu u 20.00).

U slučaju trijumfa izabranika trenera Janisa Sferopulosa, crveno-beli bi nastavili put ka odbrani pehara koji je "njihovo vlasništvo" od 2015. godine, ne računajući sezonu 2019/20 koja nije odigrana usled svetske pandemije virusa COVID-19.

Tim sa Malog Kalemegdana se bori za devetu uzastopnu titulu u nacionalnom prvenstvu, ali i het-trik kada je reč o trofejima u sezoni, posle osvojenih Kupa Radivoja Koraća i AdmiralBet ABA lige.

- Čestitam mojim igračima, pre svega, na spremnosti da igraju, to nije bilo nimalo mentalno lako posle trofeja koji smo uzeli - rekao je šef struke regionalnog šampiona Janis Sferopulos u najavi ovog meča.

Eventualna majstorica igraće se u četvrtak, 30. maja, u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Sva dešavanja sa utakmice FMP - Crvena zvezda pratite u lajv blogu portala Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading