JOKIĆ ĆE IGRATI ZA SRBIJU NA OI: Ne, to nije naš san, informacija procurila pravo iz FIBA

Autor:

Sport

02.05.2024

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikolino zvanično "da" još uvek se čeka.

JOKIĆ ĆE IGRATI ZA SRBIJU NA OI: Ne, to nije naš san, informacija procurila pravo iz FIBA

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Da li će Nikola Jokić igrati za košarkašku reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta jedno je od glavnih pitanja na koje odgovor muči sve košarkaške zaljubljenike u našoj zemlji, ali i selektora Svetislava Pešića. I dok svi čekamo Džokerov konačan odgovor, verovatno tek kada završi sezonu sa Denverom u kojoj mu predstoje polufinalni susreti Zapada NBA lige protiv Minesote, nagoveštaj kako će glasiti zlata vredna informacije je "procurio" iz FIBA.

Naime, Svetska kuća košarke je putem društvenih mreža podsetila javnost na Nikolu Jokića i njegovo dominiranje u dresu Srbije. Mnogi su to protumačili kao nagoveštaj da bi on mogao da igra na Olimpijskim igrama u organizaciji FIBA, jer ne postoji drugi razlog da se ona u ovom trenutku bavi Jokićem i Srbijom. Tim pre što su u videu i kadrovi sa meča protiv SAD, a upravo ćemo "orlovi" protiv Amerikanaca igrati prvi meč u Parizu. U tom susretu na Svetskom prvenstvu 2019. Srbija je u finalu izgubila od Amerike (82:68). 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA (@fiba)

 

Zanimljivo je da je za Amerikance te godine igrao Nikolin saigrač Eron Gordon. Bili su tu još Markus Smart, Najdžel Vilijams-Gos, Majk Tobi, Montrez Herel, Džalil Okafor... S druge strane, u sastavu Srbije su se isticali igrači poput Vasilija Micića, Ognjena Dobrića, Nikole Milutinova, Nikole Jankovića i drugih. Nakon tog uspeha, sada se čeka odluka Nikole Jokića da li će igrati za reprezentaciju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Srbija će se takmičiti u grupi C sa Amerikom, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku gde su uz domaćina favoriti Italija i Litvanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading