PALE SU MASKE, CILJ JE JASAN: Spoljni faktor želi da uruši temelje Malog Kalemegdana!

Autor:

Sport

17.04.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kreiranje atmosfere haosa uoči presudnih bitaka odgovora samo onima koji Zvezdu ne vole.

PALE SU MASKE, CILJ JE JASAN: Spoljni faktor želi da uruši temelje Malog Kalemegdana!

Foto: KK Crvena zvezda

Da, Crvena zvezda jeste omanula ove sezone u Evroligi. Istina je, bilo je promašaja u odabiru pojačanja i, nema sumnje, crveno-beli su loše odigrali poslednje dve utakmice protiv Efesa i SC Derbija. Međutim, nameće se pitanje, kome odgovora haos i autodestrukcija oličeni povicima "uprava napolje", naročito sada kada se zahuktava bitka za regionalni tron (garantuje Evroligu naredne sezone)?

Pa, samo onima koji Zvezdu ne vole! Cilj je jasan i nedvosmislen, a maske su pale: Uz podršku i pomoć spoljnog faktora postoji težnja i želja da se uruše temelji Malog Kalemegdana i rasturiti postojeća upravljačka struktura. 

Prvi pehar u sezoni, Kup Radivoja Koraća, i ove godine je završio u klupskim vitrinama crveno-belih. Bila je to osma titula prestižnog domaćeg takmičenja od kako aktuelna uprava vodi glavnu reč. Od 2011. godine do danas crveno-beli su, ujedno, zagospodarili srpskom i regionalnom košarkom osvojivši pregršt trofeja. Preciznije - 23 komada! Remetilački faktor odlučio je da udari baš sada, uoči presudnih bitaka za AdmiralBet ABA ligu i Košarkašku ligu Srbije, što nije promaklo i ostalo bez odgovora predsednika kluba Nebojše Čovića.

- Protiv košarkaškog kluba Crvene zvezde vode se prljave kampanje, zato što je to najuspešniji srpski klub. Nije važno da osvajaš trofeje, važna je Evropa. Poraz od Efesa jeste bruka i sramota, ali ako ćemo da pričamo o bruci i sramoti, onda bismo morali da pričamo o raznoraznim oblastima. Vodi se ta kampanja da je Zvezda neuspešna, a drugi uspešni. Zvezda neuspešna sa 23 trofeja i šest trofeja u poslednje vreme sa potrošenih 37 miliona evra, a neki uspešni sa jednim trofejem i potrošenih 60 miliona evra. Super - rekao je Čović, pa nastavio:

Foto: Starsport

Čović

- I onda nam uvale neku grupu ljudi, da li su plaćeni pojma nemam, koji su vikali "uprava napolje". Prvo, oni nas nisu ni birali, neće nas ni oterati. Tih priča smo se naslušali i nagledali. I kada pogledate sve druge klubove u Sportskom društvu Crvena zvezda, opet ćete videti da imamo najbolje rezultate.

I, zaista, obogaćena riznica trofeja jeste zaostavština po kojoj će Čović biti upamćen. Takođe, stabilo finansijsko poslovanje odlikuje aktuelnog prvaka Srbije, posebno ako se uzme u obzir nezavidna situacija od pre deceniju, deceniju i po, kada su i koševi na Kališu zbog dugova umalo konfiskovani. Danas, retko koji klub na ovim našim prostorima ima takve uslove kao Crvena zvezda, nezadovoljni se mere statističkom greškom, dok ujedno stasaviju perspektivni igrači, reprezentativci...

No, kada smo već kod finansija neretko se u javnosti zavrti priča o dugovanjima, porezu, pomoći države... Ispostavilo se da je KK Zvezda i na tom polju daleko revnosnija od konkurencije, svoje fudbalske sekcije, fudbalskog kluba Partizan. Tako barem trvdi prvi čovek države Aleksandar Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Vamos

17.04.2024 12:12

Covicu ti li si?

Sveta

17.04.2024 15:09

Ja ne znam sta nas kosta da promenimo upravu. Tolike trenere i igrace promenismo, a ne mozemo jednu upravu. Isti igraci i treneri u drugim klubovima cuda prave. Daj da probaju drugi malo, sta mozemo da izgubimo, sa tolikim budzetom bi i totalna neznalica bila medju 2 u ABA. Daj da probamo nesto u Evropi da napravimo. Mislim da sa ovim mentalitetom uprave to nikada nece da se desi

Dule

19.04.2024 06:18

Čovek je bolestan.Godinama samo pluje po drugima.