JOKIĆEV DRES IMA JEDAN INTERESANTAN DETALJ: Znate li šta znači ovaj broj?

Autor:

Sport

31.03.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza broja "5280" krije se zanimljivost.

JOKIĆEV DRES IMA JEDAN INTERESANTAN DETALJ: Znate li šta znači ovaj broj?

Foto: Profimedia

Nikola Jokić

Denver Nagets i nadmorska visina 5280 stopa

Denver Nagetsi, za koje nastupa srpski centar Nikola Jokić, ove sezone privukli su pažnju jednim od novih izdanja dresova na kojima se ističe broj 5280. Mnogi su se zapitali šta taj broj zapravo simbolizuje, a odgovor leži u nadmorskoj visini grada Denvera. Naime, taj broj predstavlja nadmorsku visinu "Mile High City", kako se Denver još naziva, izraženu u stopama, što bi u metrima iznosilo - 1609.

Denver Nagets - aktuelni šampion NBA lige

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Ova činjenica čini Denver jedinstvenim među svim gradovima u kojima se igraju utakmice NBA lige, jer se kako "Bol arena", tako i sam grad nalaze na najvećoj nadmorskoj visini u NBA. Osim po tom podatku, Nagetsi se mogu ponositi i mnogim sportskim uspesima. Prošle sezone su osvojili titulu šampiona NBA lige, pobedivši Majami Hit rezultatom 4:1 u finalnoj seriji. Ovosezonski učinak ih trenutno svrstava na treću poziciju Zapadne konferencije, sa 51 pobedom i 23 poraza, a večeras ih očekuje novi izazov protiv Klivlenda.


Nikola Jokić - glavni favorit za MVP priznanje

Srpski centar Denver Nagetsa ističe se kao jedan od ključnih igrača tima. Njegove impresivne partije tokom ove sezone postavljaju ga kao glavnog favorita za MVP priznanje, koje bi mu bilo treće u karijeri. Igra i doprinos koje pruža timu su neizostavni faktori u uspesima tima iz Kolorada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading