MICIĆ NIJE MAŠIO TROJKE: Vasa iskoristio minutažu u porazu Oklahome!

Autor: P. Z.

Sport

16.01.2024

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin imao zapaženu ulogu u Kaliforniji.

MICIĆ NIJE MAŠIO TROJKE: Vasa iskoristio minutažu u porazu Oklahome!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić i Rui Hačimura

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poraženi su na gostovanju Los Anđeles Lejkersima rezultatom 112:105 (27:26, 23:24, 34:26, 28:29), a određenu minutažu na toj utakmici dobio je i reprezentativac Srbije Vasilije Micić.

Srpski plejmejker je na terenu proveo 15 minuta i tu priliku je sasvim fino iskoristio. Micić je upisao šest poena (2/2 za tri, 0/2 za dva), kao i po jedan skok i asistenciju.

Oklahoma je imala dva raspoložena igrača, ali se ispostavilo da to nije bilo dovoljno za pobedu. Najefikasniji u poraženom taboru bio je Džejlen Vilijams sa 25 poena, dok je jedan manje ubacio Šaj Gildžus-Aleksander. Osim njih, dvocifren je bio još samo Lugenc Dort sa 11 koševa.

Na drugoj strani je prednjačio Entoni Dejvis sa 27 poena i 15 skokova, a Lebron Džejms je ubacio 25 koševa. Istaknuti tandem je pratio Ostin Rivs sa 15 poena, Dianđelo Rasel je dodao 14, Rui Hačimura je imao 12, a Kristijan Vud 11 poena.

Posle prvog poluvremena koje je u potpunosti bilo izjednačeno i na kraju je završeno nerešenim rezultatom (50:50), Lejkersi su u trećoj četvrtini uspeli da se odvoje. Njihova prednost je polako rasla i u poslednjoj deonici, u kojoj su došli i do maksimalnih +13, a do kraja su gosti iz Oklahome uspeli samo da ublaže poraz.

Oklahoma je ovim porazom propustila šansu da se izjednači sa Minesotom na čelu tabele Zapadne konferencije, dok su Lejkersi sa druge strane postali ravnopravni u borbi za plej-in.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading