AVRAMOVIĆ PROGOVORIO O ČUVENOJ ŽOCOVOJ IZJAVI "ALEKSAAAA"! Evo kako danas gleda na tu KRITIKU!

Autor:

Sport

19.10.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac dao opširan intervju grčkim medijima, uoči Partizanovog gostovanja Olimpijakosu.

AVRAMOVIĆ PROGOVORIO O ČUVENOJ ŽOCOVOJ IZJAVI "ALEKSAAAA"! Evo kako danas gleda na tu KRITIKU!

Foto: Starsport

Partizan nije uspeo da savlada moćnu Barselonu u grotlu krcate Arene, pa će izabranici Željka Obradovića šansu za popravni tražiti večeras u Pireju protiv Olimpijakosa.

Uoči meča s pirejskim crveno-belima, reprezentativac Srbije Aleksa Avramović dao je opširan intervju za grčke medije u kojem se dotakao uspeha s "orlovima", novom timu Partizana, ličnim uspesima...

- Istina je da sam dostigao vrhunac dosadašnje karijere prethodnih meseci. Osećam se zaista dobro. Sve što smo postigli sa Srbijom na Svetskom prvenstvu je bilo sjajno. Osećam ogroman ponos zbog onoga što sam doživeo, ne samo ja nego svi igrači. Zajedno smo postigli mnogo lepih stvari, osvojili smo srebrnu medalju i to je nešto što ćemo nositi do kraja života. Što se Partizana tiče, ciljevi su isti kao i prošle godine. Pokušaćemo da uradimo nešto više, ali znamo da je sezona duga. Moramo da počnemo da igramo bolje u odbrani i napadu, znamo da imamo potencijal kako u ofanzivi, tako i u defanzivi, ali moramo da napravimo iskorak - rekao je Avramović.

Foto: Starsport

 

Srebrnu medalju "orlova" srpska javnost je umela da prepozna, pa su košarkaši dočekani u Beogradu zajedno sa Novakom Đokovićem. Slavlje na balkonu sa najboljim teniserom sveta, predstavljalo je poseban doživljaj. Prisetio se Aleksa i tog trenutka:

- Uh… Bilo je fantastično! Nole je jedan od najvećih sportista svih vremena. U nekom trenutku tokom proslave briznuo je u plač. Bilo je ludo! On je uzor mnogim ljudima, ali ostaje skroman, nije arogantan. Uvek me iznenađuje kako se ponaša. Normalan momak, jednostavan čovek koji je ostvario svoje snove i osvojio sve što je mogao! Nedostaje mu samo zlatna medalja na Olimpijskim igrama. Verujem da će je osvojiti u Parizu. To će biti vrhunac njegove karijere, koja će verujem trajati još mnogo godina.

Među trenucima koji su obeležili protekli ciklus, bila je i bolna eliminacija od Reala u Top 8 fazi Evrolige. Bili su crno-beli na korak od podviga, vodili 2:1 u seriji, ali...

- Mnogo stvari se dogodilo u tom trenutku, nisu sve bile vezane samo za košarku. Doživeli smo neke veoma loše situacije koje su nas sve pogodile. Imali smo povrede, suspenzije… Sve je to bio dobar vetar u leđa Realu da se vrati… Na kraju su osvojili Evroligu i zaslužuju da im se čestita. Oni koji dostignu ovaj nivo i plasiraju se u finale zaslužuju da ga i osvoje. Čak je Olimpijakos bio u vođstvu tokom cele utakmice. Ali Ljulj je Ljulj. Nije igrao dobro, ali je na kraju dobio loptu i pogodio.

Republika

Foto: Starsport

 

Na pitanje koliko je sazreo kao igrač u međuvremenu, kaže da su za to zaslužni mnogi.

- Znam da sam napredovao ali zasluge za to idu mojim trenerima u Partizanu i trenerima u reprezentaciji Srbije, svim asistentima koji sa mnom rade svaki dan. Svako ko želi da napreduje mora da menja svoj mentalitet, da baci svoj ego. To je najvažnija stvar na kojoj radim. Na kraju dana, srećan sam zbog uspeha, uživam u napretku kada shvatim da sam postao bolji igrač. Znam da niko nije savršen. Poenta je da ne praviš iste greške.

Neizbežno pitanje bio je čuveni “fen” Željka Obradovića i kultni urlik: Aleksaaaaa. Srpski as je svestan da će ga taj detalj pratiti zauvek u karijeri.

- Da, znam (smeh). To je nešto što on stalno radi. Zaista nemam nikakav problem sa tim. Imamo sjajan odnos. Znam da se on trudi da mi pomogne i da izvuče najbolje iz mene. Uživam što sam deo tima koji vodi Željko Obradović.

Foto: Starsport

 

Napravio je poređenje sadašnjeg tima Partizana sa onim iz prethodnog ciklusa.

- Prošle godine, sve do sredine sezone, malo ko je verovao u nas. Onda, od jednog momenta, počeli smo da igramo sve bolje. Postali smo tim za izbegavanje. Ove sezone smo ušli u “ribilding” ekipe, otišli su neki igrači, dva plejmejkera i najbolji centar Evrope uz Tavaresa. Iskreno, njih dvojica su pravila razliku prošle sezone. Otišli su nam Matijas, Joanis, Dante i Jam. Što se tiče plejmejkera, to je veoma važna pozicija za sistem Partizana, za sve… Ali, ponovo gradimo tim. Sa Ponitkom, Pi-Džej Dožirom, Kaminskim i Jaramazom, mislim da imamo dobar tim i dobre šanse da igramo bolje nego prošle sezone.

Na kraju se zahvalio Željku Obradoviću što je danas tu gde jeste – u ovakvom Partizanu i što je postao važan šraf u Pešićevom timu.

- Sazreo sam kao osoba i kao igrač uz njega. Doživeo sam toliko lepih stvari sa njim i zahvalan sam što je tu da mi pomaže da postignem svoje ciljeve. Pre svega, da budem reprezentativac Srbije. Srebrna medalja koju smo osvojili je najvažniji trenutak u mojoj karijeri. Nadam se da će naša generacija inspirisati mnoe klince da igraju košarku. Video sam svu tu euforiju kada sam se vratio u rodni Čačak letos. Video sam decu posvuda, svi tereni su bili zauzeti - istakao je Avramović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading