NE SLUTI NA DOBRO! Hrvat određuje SUDBINU Srbije!

Autor:

Sport

01.09.2023

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica počinje u 10 časova.

NE SLUTI NA DOBRO! Hrvat određuje SUDBINU Srbije!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije od 10.00 časova po srednjeevropskom vremenu u "Smart Araneta Koliseumu" igra prvu utakmicu druge faze Svetskog prvenstva.

Protivnik izabranika Svetislava Pešića biće Italijani, koji su nam ostali veliki dužnici posle eliminacija u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, odnosno, četvrtfinalu Evrobasketa prošle godine.

"Azuri" su veliki dužnici Srbije u poslednjih nekoliko godina, ali smo na prethodnom Svetskom prvenstvu 2019. godine lako dobili međusobni meč.

Selektor Pešić će imati na raspolaganju 11 igrača za ovaj meč, zbog teške povrede bubrega Boriše Simanića u meču protiv Južnog Sudana, odigranom u poslednjem kolu B grupe.

Republika

Foto: fiba.basketball

 

FIBA je donela zanimljivu odluku prilikom delegiranja sudija za ovaj meč, pošto se odlučila da da poverenje u arbitru iz Hrvatske.

Naime, glavni delilac pravde biće Antonio Konde iz Španije, kojem će pomagati Luis Kastiljo iz iste zemlje. Za trećeg sudiju imenovan je Martin Vulić iz Hrvatske!

Dok se s prvom dvojicom srpska košarka često susretala na FIBA takmičenjima, to nije bio slučaj s arbitrom iz komšiluka, koji će debitovati u deljenju pravde našim reprezentativcima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading