VEČITI SU KLASA ZA OSTATAK BALKANA! Crvena zvezda Meridianbet i Partizan formirali "DRIM TIMOVE": Da li neko može da im parira?

Autor:

Sport

21.07.2023

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u AdmiralBet ABA ligi je jasna - timovi Duška Ivanovića i Željka Obradovića odskaču u odnosu na ostale.

VEČITI SU KLASA ZA OSTATAK BALKANA! Crvena zvezda Meridianbet i Partizan formirali "DRIM TIMOVE": Da li neko može da im parira?

Foto: Starsport

Detalj iz Štark arene

Vruće leto na košarkaškoj transfer pijaci uveliko traje.

Temperatura je već uveliko dostigla tačku ključanja, posebno kada su u pitanju beogradski večiti rivali Crvena zvezda Meridianbet i Partizan.

Ni jul se nije završio, a Duško Ivanović i Željko Obradović već sada imaju skoro pa formirane timove za narednu sezonu i oni, bar na papiru, deluju strahovito. 

Kada se pogledaju imena kao što su Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Marko Simonović, Dejan Davidovac, Adam Hanga, Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis, Majk Tobi, Jago dos Santos, Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka jasno je da će večiti rivali ponovo voditi glavnu bitku u regionalnom takmičenju.

Republika

Foto: Profimedia

Miloš Teodosić konačno je stigao na Mali Kalemegdan

 

Što se tiče ostalih timova, deluje da je ekipa koja bi možda mogla da parira crveno i crno-belima, i to samo donekle, Cedevita Olimpija, a pored Slovenaca na transfer pijaci bili su aktivni i Crnogorci - u Budućnost je stiglo šest igrača koji bi mogli da pomognu timu iz Podgorice da ostane u vrhu AdmiralBet ABA lige.

Deluje da večiti i pored svih ovih transfera još nisu završili sa "bombama", te bi neke tek mogle da "eksplodiraju". Partizan čeka Nikolu Mirotića, a Crvena zvezda Meridianbet bar trenutno miruje.

Republika

Foto: Starsport

Partizan i dalje čeka Nikolu Mirotića

 

Kada se sve sabere i oduzme deluje da su crno i crveno-beli napravili "drim timove" i da je već sada jasno da će i naredne sezone biti klasa za ostatak Balkana.

Evo i kratkog osvrta na dosadašnji tok prelaznog roka u AdmiralBet ABA ligi.

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET

Došli: Dejan Davidovac (CSKA), Marko Simonović (Čikago), Miloš Teodosić (Virtus Bolonja), Adam Hanga (Real Madrid), Majk Tobi (Barselona), Džoel Bolomboj (Olimpijakos), Rokas Gedraitis (Baskonija), Šabaz Nejpir (Olimpija Milano), Jago dos Santos (Ulm), Nikola Topić (prvi profesionalni ugovor), Stefan Lazarević (produženje ugovora)

Otišli: Stefan Marković (penzija), Luka Vildoza (Panatinaikos), Hasan Martin (Japan), Džon Holand, Ben Bentil, Ognjen Dobrić (Virtus Bolonja), Fakundo Kampaco (Real Madrid), Filip Petrušev (Filadelfija)

PARTIZAN

Došli: Kevin Panter (produženje ugovora), Zek Ledej (produženje ugovora), Aleksa Avramović (produženje ugovora), Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen), Mateuš Ponitka (Panatinaikos), Džejms Naneli (produženje ugovora), Balša Koprivica (produženje ugovora)

Otišli: Matijas Lesor (Panatinaikos), Jam Madar (Fenerbahče), Joanis Papapetru (Panatinaikos), Dante Egzum (Dalas )

BORAC

Došli: Nikola Manojlović (FMP), Ronaldo Segu (Psihiko), Tajlan Birts (Tamparin)

Otišli: Aleksa Novaković, Đorđe Čurčić (NCAA)

FMP ŽELEZNIK

Došli: Džordan Voker (Okapi), Bojan Subotić (Solnok), Lamonte Tarner (Kataja Basket), Luka Ašćerić (ALM), Balša Živanović (Mornar), Nejt Votson (Nimburk)

Otišli: Ebuka Izundu (Oldenburg), Čarls Mening (Oldenburg)

BUDUĆNOST

Došli: Andrija Slaković (SC Derbi), Andrija Grbović (Mega), Flečer Mekgi (SC Derbi), Marin Džouns (Vakueros de Bajamon), Alerik Frimen (Bešiktaš), Džakori Viliams (Napoli)

Otišli: Edin Atić (Igokea), Trej Bel Hejs (Saragosa)

CEDEVITA

Došli: Simone Pjaniđani (trener), Džastin Holac (Breogan), Amadou Šo (Blois), Aleksander Šaškov (Ilirija), Gregor Glas (Mornar), Saša Ciani (Cedevita junior), Damian Kružinski (Ilirija), Luka Ščuka (Mornar), Jaka Blažič (Bahčešehir), Jan Kosi (Cedevita)

Otišli: Miro Alilović (trener), Marko Jeremić (Igokea), Jogi Farel, Džoš Adams, Mirko Mulalić, Matić Rebec, Lovro Gnjidić (Split)

MEGA

Došli: Andrija Jelavić (mlađe selekcije), Timotej Malovec (mlađe selekcije), Stefan Miljenović (mlađe selekcije), Omerčan Iljasoglu (Bešiktaš), Nemanja Popović (Vojvodina)

Otišli: Luka Cerovina (Slask), Danko Branković (Bajern Minhen), Matej Rudan (Breogran), Malkom Kazalon (Detroit), Andrija Grbović (Budućnost)

CIBONA

Došli: /

Otišli: Krešimir Ljubičić(Split)

IGOKEA

Došli: Haris Delalić (produženje ugovora), Edin Atić (Budućnost),Zoran Nikolić (ESSM Le Portel), Stefan Mudi (Roan), Dušan Makitan (mlađe selekcije Igokee), Nikola Marić (produženje ugovora), Marko Jošilo (produženje ugovora), Marko Jeremić (Cedevita)

Otišli: Stefan Đorđević (Đirona)

KRKA

Došli: Miha Škedelj (produženje ugovora, Leon Stergar (produženje ugovora)

Otišli: Rok Stipčević (penzija)

MORNAR

Došli: /

Otišli: Balša Živanović (FMP), Gregor Glas (Cedevita), Luka Šćuka (Cedevita)

SC DERBI

Došli: Buka Bogavac (Podgorica), Nikola Pavlićević (produženje ugovora), Emir Hadžibegović (produženje ugovora)

Otišli: Andrija Slavković (Budućnost), Flečer Mekgi (Budućnost)

SPLIT

Došli: Slaven Rimac (trener), Lovro Gnjidić (Cedevita), Krešimir Ljubičić (Cibona)

Otišli: Srđan Subotić (trener)

ZADAR

Došli: Patrik Jambrović (Šibenka), Marko Ramljak (produženje ugovora), Karlo Žganec (produženje ugovora), Lovro Mazalin (Cibona)

Otišli: /

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading