ZA ANALE! Amerikanci TRLJAJU OČI u neverici: Jokić svima u NBA ligi postavio ISTORIJSKI domaći zadatak!

Autor:

Sport

17.05.2023

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Punih 68 godina čekalo se na ovakvu partiju.

ZA ANALE! Amerikanci TRLJAJU OČI u neverici: Jokić svima u NBA ligi postavio ISTORIJSKI domaći zadatak!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Los Anđeles Lejkerse u prvom meču finalne serije Zapadne konferencije NBA lige rezultatom 132:126.

Centralna figura meča bio je Nikola Jokić. Srbin je susret završio sa 34 poena, uz 21 skok i 14 asistencija, sve to uz 70 odsto šuta iz igre (12/17), bez promašaj sa distance (3/3) i dve blokade.

Ovakvom partijom Nikola Jokić postavio je istorijski domaći zadatk svima u NBA ligi. Amerikanci u neverici trljaju oči jer je srpski as postao prvi igrač od početka "šot-klok" ere i 1955. godine koji je uspeo da upiše bar 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija u plej-ofu, uz procente šuta 70 odsto i više.

 

 

Takođe, Jokić je jedini igrač sa više utakmica na kojima je postigao 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Identičan učinak imali su Vilt Čemberlen 1967. godine (37-27-11) i Karim Abdul Džabar tri godine kasnije (38-23-11), ali oni su samo jednom uspeli to da urade.

Zaista, nestvarne igre Nikole Jokića koji iz utakmice u utakmicu dokazuje da je morao da osvoji MVP priznanje i ove godine. Priliku da nastavi sa dominacijom Jokić će imati u noći između četvrtka i petka od 02.30 kada se, ponovo u Denveru, igra drugi meč finalne serije Zapadne konferencije NBA lige između Nagetsa i Lejkersa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading