ŽELJKOVA REČENICA KOJA SVE MENJA: Trener Partizana OBRADOVAO grobare pred meč sa Monakom!

Autor:

Sport

06.04.2023

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strateg crno-belih je istakao šta je ključ pobede, kao i odakle preti najveća opasnot.

ŽELJKOVA REČENICA KOJA SVE MENJA: Trener Partizana OBRADOVAO grobare pred meč sa Monakom!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Košarkaši Partizana gostovaće u petak, od 21 čas, ekipi Monaka, u meču 33. kola Evrolige.

Crno-beli bi trijumfom u ovom duelu uspeli da obezbede mesto među osam najboljih ekipa, a do tog uspeha bi mogli da dođu i pre ovog meča, ukoliko Baskonija ili Žalgiris zabeleže poraze u svojim utakmicama, koje su na programu u četvrtak.

Pred duel sa Monakom se oglasio i Željko Obradović, koji je istakao da je odbrana ključ pobede u Kneževini.

Monako je tim koji ima izuzetne pojedince, ali igraju timski. Ono što smo analizirali, to je da su oni u nekom proseku od 86,5 poena, ali njihova igra u tranziciji je dosta bitna. Daju dosta poena u tranziciji i u izolaciji, daju dosta poena da koriste utrčavanje sa strane pomoći i ono gde su posebno dominantni, to je skok u napadu. Prosečno daju po 60 poena za sve te četiri stvari. Moramo o svemu da vodimo računa, da smanjimo te brojke, ključ je odbrana i to je suština te utakmice - istakao je trener crno-belih.

Foto: Starsport

Željko Obradović, trener Partizana

Zatim je Željko čestitao svom prezimenjaku na klupi Monaka.

Odličan posao radi Saša, čestitam mu na svemu što je uradio u karijeri i posebno ove godine šta radi sa Monakom - istakao je Obradović.

Dodao je i ono što su svi grobari želeli da čuju pred ovu utakmicu.

Svi su zdravi - potvrdio je trener Partizana, koji će tako na raspolaganju imati sve igrače.

Za kraj, istakao je da je Majk Džejms velika opasnost, ali da ona preti i od Džordana Lojda i Elia Okoba.

On je izvandedan napadač, to nije ništa novo, ima mnogo poena u rukama, ali ima i Džordan Lojd i Okobo, svi ostali igrači. Mogu da izađu sa tri mala, sa visokim trojkama i četvorkama da sve preuzimaju, na poziciji pet imaju igrača koji je sposoban da igra pik en pop, ali imaju i skočnog Hola, koji je sposoban da skače iz drugog plana, da lupa rampe i kontroliše reket. Ne možemo da pričamo samo o jednom igraču, Majk je mnogo bitan igrač za njih, ali i svi ovi ostali su izuzetno bitni - zaključio je Željko Obradović.

Slično razmišlja i izraelski reprezentativac u timu crno-belih Jam Madar.

- Biće veoma teška utakmica, mislim da smo se veoma dobro pripremili, idemo tamo da se borimo. Monako je veoma talentovan tim. Moramo da se pripremimo da igramo odbranu, naravno da znamo za šta igramo. Želimo da osiguramo naše mesto ovog puta protiv Monaka, ali igramo i protiv Panatinaikosa. Ključ će biti odbrana - da ih zaustavimo i budemo u mogućnosti da pobedimo. Uradićemo sve što je moguće da pobedimo utakmicu. Ova utakmica nam je veoma važna i može da utiče na naše mesto u plej-fu. Sigurno idemo da se borimo - istakao je Madar.

Podsetimo, u prvom meču ove dve ekipe, Partizan je u Beogradu slavio protiv Monaka sa 100:80.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading