Virtus OBORIO klupski rekord protiv Crvene zvezde - Teodosić pokrenuo "mašinu"!

Autor:

Sport

01.02.2023

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajno veče za tim iz Bolonje, na kraju je pao i timski rekord u Evroligi.

Virtus OBORIO klupski rekord protiv Crvene zvezde - Teodosić pokrenuo "mašinu"!

Foto: Starsport

Branko Lazić protiv Virtusa

Košarkaši Virtusa iz Bolonje pobedili su Crvenu zvezdu sa 84:72 u meču 22. kola Evrolige, čime su došli do skora od deset pobeda i 12 poraza, baš kao i beogradski crveno-beli.

Virtus je dominirao kroz ceo meč, od starta su stigli do dvocifrene prednosti, koju do samog kraja nisu ispuštali, pa je italijanski tim stigao do pobede u ovom duelu.

Ono što posebno može da raduje trenera Serđa Skariola je broj asistencija njegove ekipe na ovom duelu. Naime, Virtus je postigao 84 poena, ali je na taj broj poena imao čak 28 asistencija, što je rekord ove ekipe u Evroligi.

Doskorašnji reprezentativac Srbije Miloš Teodosić predvodio je Virtus sa devet asistencija, Pajola je imao pet, dok je Gruzijac Toko Šengelija imao četiri uspešna proigravanja.

Prethodni rekord ovog tima bio je 26 asistencija, a taj broj su imali dva puta, oba ove sezone. Prvo su u 13. kolu, u pobedi od 85:76 protiv Albe imali 26 dodavanja, a isti taj rezultat su ponovili i tri kola kasnije, u pobedi protiv Fenerbahčea u svojoj hali, rezultatom 92:88.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading