TRIJUMF CRNO-BELIH: Partizan se mučio, ali na kraju PREGAZIO Mornar!

Autor:

Sport

29.01.2023

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Željka Obradovića stigli su do 15. pobede u ovoj sezoni ABA lige.

TRIJUMF CRNO-BELIH: Partizan se mučio, ali na kraju PREGAZIO Mornar!

Foto: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Košarkaši Partizana savladali su na svom terenu ekipu Mornara, rezultatom 92:74 (28:26, 13:15, 30:21, 21:12), u poslednjem meču 17. kola AdmiralBet ABA lige.

Crno-bele je do trijumfa predvodio Janis Papapetru, koji je ubacio 19 poena, Smailagić je dodao 15, dok je 14 poena ubacio Zek Lidej.

Sa druge strane, najefikasniji u redovima Mornara je bio bivši igrač Partizana Gregor Glas, koji je ubacio 20 poena, dok je 15 uz osam skokova imao Džons.

Iako su u ovaj meč ušli posle velike pobede protiv Crvene zvezde u Evroligi, sigurno da Željko Obradović neće biti zadovoljan igrom svojih pulena, pre svega u prvom poluvremenu.

Barani su bolje otvorili meč, imali su u nekoliko navrata i +6 u prvoj deonici, a na kraju iste je Partizan imao dva poena prednosti (28:26). Ujednačena borba viđena je i u drugom kvartalu, a na poluvreme se otišlo u potpunom egalu - 41:41.

Partizan je bolje ušao u treću četvrtinu, stigao je do osetnije prednosti, a ključna je bila serija 10:2, krajem treće i početkom četvrte četvrtine, kojom je ekipa Željka Obradovića otišla na +12 (74:62). Tu prednost su uspeli da sačuvaju do kraja i na kraju upišu i 15. pobedu u ABA ligi.

Posle ovog meča, Partizan se vratio na čelo tabele sa 15 pobeda i dva poraza, ali uz meč više u odnosu na najvećeg rivala Crvenu zvezdu, dok je Mornar na deobi 11. pozicije, sa skorom od pet pobeda i 11 poraza.

"Parni valjak" u narednom kolu gostuje Megi, dok će Mornar takođe igrati na gostujućem terenu, a očekuje ih duel sa Studentskim Centrom.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading