PLJUJU PO NAŠOJ ZEMLJI I UŽIVAJU U TOME! Sramno i bezobrazno!

Autor:

Sport

12.12.2022

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvate kuju u zvezde!

PLJUJU PO NAŠOJ ZEMLJI I UŽIVAJU U TOME! Sramno i bezobrazno!

Foto: Tanjug/AP

Španski dnevni sportski list "Marka" istakla je Hrvatsku kao jedinu selekciju iz bivšeg komunističkog bloka koja je ušla u fudbalsku elitu.

U Francuskoj 1998. je bila treća, u Rusiji pre četiri godine druga, a u utorak će protiv Argentine tražiti prolazak u drugo finale SP u nizu.

- Hrvati su jedini narod koji je izašao iz raspada država koje su kružile oko Sovjetskog Saveza, a koji se uključio u elitu svetskog fudbala. Nijedna od preostale 24 reprezentacije koja su danas u UEFA, a koje su bile deo 'gvozdene zavese', nije ni blizu uspeha koje je ostvarila Hrvatska. S druge strane granice, Srbi nisu uspeli da izvedu uspešan miks prirodnog talenta s takmičarskom oštrinom koji je Hrvatsku učinio timom koga se svi ostali plaše - navodi Marka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Podaci su jedno, a okolnosti nešto sasvim drugo. Tadašnja SR Jugoslavija nepravedno je bila izbačena iz svih takimičenja, a jedini put kada se pojavila na Mundijalu tokom 1990-ih godina od raspada SFRJ bilo je u Francuskoj 1998. godine. Sa druge strane Hrvatska je učestvovala i na EURO 1996. i imala je daleko više vremena da oformi tim i stekne rutinu igranja na velikim takmičenjima. Naša selekcija predvođena Mijatovićem, Stojkovićem, Savićevićem, Jokanovićem, Jugovićem i Mihajlovićem, nažalost, dobila je šansu ali u trenutku kada su forme naših zvezda bila ispod njihovog zenita. Zato još uvek kaskamo, ali nova generacija Orlova raste i nadamo se da ćemo u nekoj bližoj budućnosti konačno zaigrati shodno kvalitetu koji i posedujemo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Tito

12.12.2022 22:53

Jugoslavija NIJE bila država iza željezne zavjese.