BINIĆ ZA REPUBLIKU O ŠANSAMA ZVEZDE U MONAKU: Francuzi pravili kampove po Africi i sad imaju opasne igrače i jaku ligu

Autor:

Sport

20.10.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Oni jesu bogatiji, ali fudbal je zato interesantan" - kaže nam Bina

BINIĆ ZA REPUBLIKU O ŠANSAMA ZVEZDE U MONAKU: Francuzi pravili kampove po Africi i sad imaju opasne igrače i jaku ligu

Foto: ST/Nemanja Pančić, Starsport

Crvena zvezda je napravila fenomenalnu uvertiru pred put u Monako, pošto je "petardom" u mreži ispratila Radnički pre dva dana nazad u Niš. Luka Ilić se het-trikom za poluvreme nametnuo treneru Milojeviću toliko da je potencijalno upravo tim performansom zaradio sebi mesto u startnoj postavi u "kneževini" umesto povređenog Mirka Ivanića. Crveno-beli bez udarne igle u napadu idu na stadion "Luj II" i postavlja se pitanje koliko zaista mogu u utorak bez svog virtuoza.

Kontaktirali smo Dragišu Binića koji u svojoj bogatoj karijeri ima iskustvo igranja u Francuskoj. Mnogo toga se promenilo od njegovog vremena, ali on tvrdi da jedno uvek mora biti isto - visoka motivacija.

- Klub uvek ima šta da traži, mora da proba da igra. Nije sramota izgubiti, ali treba prodati svoju kožu skupo. Probaš da igraš, izađeš motivisano, možda ni njih taj dan neće, možda ih i krene... Tačno je da su oni bogatiji, ali zato je fudbal interesantan. Moraš da daš gol, da koristiš šanse. Mi ne znamo da odemo da se branimo. Mi smo nacija koja voli da se takmiči i pravi šanse. Nema veze, kvalitet je možda na drugoj strani, ali ima Zvezda i te kako šta da traži tamo - počeo je legendarni Bina za Republiku.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Zvezde protiv Radničkog

Francuska Liga 1 godinama važi za najslabiju među ligama petica. Ipak, Binić ne smatra da je to slučaj.

- Oni su godinama učili fudbal, vratimo se unazad 10, 20, pa i 30 godina. Svaki put vidimo po par igrača iz bivše Jugoslavije. Oni su učili fudbala, pravili kampove po Africi i to im se sad vraća. Napravili su igrače, imaju dosta njih van Francuske, ti tamnoputi su opasni, a uslovi mnogo jaki. Meni je francuska liga jača od italijanske, mnogo atraktivniji fudbal se tamo igra - dodao je Binić i obrazložio svoju odluku:

- Uopšte Italijani igraju tako, neatraktivno. Kad smo mi videli da na Apeninima neko igra spektakularno, pa čak i najbolji tim pobeđuje 1, 2:0... Nemaju tako atraktivne igrače kakvi se izrode u Francuskoj. Oni su osvojili Svetsko prvenstvo 2018. i ja sam mislio da će i ovaj poslednji put ponovo biti prvaci sveta. Imaju najbolje igrače, dugu klupu, ali nešto im se tada nije poklopilo, zato je fudbal interesantan.

Republika

Foto: Starsport

Smatra da Francuzi imaju jaku ligu: Dragiša Binić

Dinamo je u prethodnoj rundi u poslednjim trenucima ispustio pobedu nad Monakom. Da li je to poruka Milojeviću kako igrati?

- Prvo moraš da probaš da ispoštuješ to što ti imaš. A pored toga gledati da zatvoriš rupe i tamo gde je protivnik jak. Po meni, njihov bolji deo tima je napad, odbrana im je slaba. E sad, koliko mi možemo da ispoštujemo to da igramo visoko... - pita se Dragiša Binić a odgonetnuće nam Zvezda u utorak od 18:45 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading