ZADALI ZVEZDI TEŽAK PORAZ, A SADA IH OPTUŽUJU ZA NAMEŠTANJE: Blamaža evropskog velikana!

Autor:

Sport

15.10.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Benfika pred ozbiljnim optužabama.

ZADALI ZVEZDI TEŽAK PORAZ, A SADA IH OPTUŽUJU ZA NAMEŠTANJE: Blamaža evropskog velikana!

Foto: Starsport

Portugalsko pravosuđe podnelo je tužbu protiv Benfike iz Lisabona za dela korupcije počinjena u periodu od 2016. do 2019. godine. Prema navodima portugalskih medija, klub je navodno pokušavao da namesti utakmice u svoju korist. Klub je reagovao saopštenjem za javnost u kojem ističe da će se braniti od optužbi.

– Branićemo se od ovih neosnovanih optužbi. Benfika i njeni advokati će detaljno analizirati optužbe o kojima su danas obavešteni – naveo je klub u saopštenju za javnost, pa su potom dodali:

- Dela koja se prepisuju njenom bivšem predsedniku i bivšem savetniku - poručuju iz Benfike.

Foto: Starsport

Ne piše im se dobro: Fudbaleri Benfike

Glavni optuženi u najavljenom suđenju je Luis Filipe Vijeira, bivši predsednik kluba koji je upravljao Benfikom 18 godina. Vijeira je uhapšen u julu 2021. godine u okviru drugog slučaja koji se odnosio na kršenje poverenja i prevaru. Tužilaštvo je utvrdilo da je Benfika platila klubu Vitorija de Setubal da "pusti" Benfiku da pobedi u dva meča portugalske lige.

Podsetimo, Benfika je porazila Crvenu zvezdu u prvom kolu Lige šampiona u Beogradu rezultatom 2:1. Ovo je težak udarac za nekadašnjeg prvaka Evrope, jer ukoliko se donese konačna odluka, portugalski velikan bi mogao snosi velike poslednice. U prošlosti je to pravi primer Juventus, koji je bio izbačen u Seriju B zbog nameštanja mečeva u Seriji A. Biće zanimljivo videti rasplet ovog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading