POKAZALI SMO DA SMO ČVRSTA EKIPA! Strahinja Pavlović se obratio nakon meča!

Autor:

Sport

12.10.2024

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro nije bila polja utakmica srpske reprezentacije.

POKAZALI SMO DA SMO ČVRSTA EKIPA! Strahinja Pavlović se obratio nakon meča!

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije je opasno dominirala nad Švajcarcima u Leskovcu, pobedivši rezultatom 2:0. Sledeću utakmicu Srbija će odigrati 15. oktobra protiv reprezentacije Španije. Strahinja Pavlović je izneo svoje utiske o utakmici.

- Ponosan sam, opet smo pokazali da smo čvrsta ekipa i da smo imali sjajan pristup. Te dve stvari su najvažnije. Uspeli smo da ne primimo gol, iako su imali penal i nekoliko prilika. Na vreme smo dali golove, to nam je dalo vetar u leđa da izađemo još jače u drugom poluvremenu.. Sa dobrim utiscima idemo u Španiju.

Bilo je reči i o tome što je Pavlović umeo da "povuče" loptu u napadu, pa je na pitanje da li bi bilo idealno da se nagradio golom, odgovorio ovako:

- Svakako da bi, izgleda da ću morati da radim na završnici. Bilo je par prodora, osetio sam da mogu, svež sam, odmoran, nisam igrao poslednje tri utakmice u Milanu, bio sam jako svež. Što da ne, na taj način možda mogu timu da donesem više - rekao je kroz osmeh Pavlović.

Pobeda nad Švajcarskom znači na polju samopouzdanja:

- Znači dosta za samopouzdanje. Dobili smo Švajcarsku koja nam je dužnik i konačno smo uspeli da je pobedimo. Meni znači dosta pogotovo što nisam odigrao nekoliko utakmica, ovih 90 minuta je dobhro došlo - zaključio je Pavlović.

Republika

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

 

Na početku prvog poluvremena, lopta je u većinu vremena bila u posedu Švajcaraca, ali bez nekih rezultata. Od polovine prvog poluvremena, Srbija je napravila određenu ravnotežu i češće je imala posed lopte.

U poslednjih par sekundi prvog poluvremena, postignut je prvi gol za Srbiju, odnosno Švajcarci su "napunili" sami sebe uz pomoć Elvedija. Drugo poluvreme je bilo puno dobrih akcija, pogotovo za srpske reprezentativce.

Na samom startu drugog poluvremena, tj. u 47. minutu, Luka Jović je imao ispred sebe čist zicer, koji je nažalost promašio. Nedugo nakon toga, došlo je do, naizgled, ozbiljnije povrede Lukića, koji je morao u 52. minutu da napusti teren. U 54. minutu su Švajcarci uspeli da postignu gol za izjednačenje, ali je on bio poništen jer je Endoji bio u ofsajdu.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović je pokazao svoju nenadmašivu spretnost u 61. minutu utakmice, kada je uspeo da stigne loptu pred samu liniju auta i da brzo nakon toga postigne drugi gol za Srbiju. Nedeljković je u 71. minutu oborio Endojia, nakon čega su Švajcarci imali penal, koji je Rajković profesionalno odbranio. U 73. minutu utakmice, na teren je izašao Andrija Maksimović. Dalji tok utakmice je prošao mirno, a vidno je Srbija imala puno sreće u večerašnjem meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading