ZVEZDIN BISER RUŠI MRKELIN REKORD: Piksi gura Maksimovića u ISTORIJU srpskog fudbala

Autor:

Sport

11.10.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je samo dva dana stariji, ne bismo o ovome pričali

ZVEZDIN BISER RUŠI MRKELIN REKORD: Piksi gura Maksimovića u ISTORIJU srpskog fudbala

Foto: fss.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 20:45 časova igra prvi od dva meča u ovom reprezentativnom prozoru. U Leskovac stiže dobro poznata Švajcarska, a selektor Dragan Stojković nije želeo da govori o sastavu koji će se naći na terenu, ali je rekao jednu vrlo važnu stvar koja će potencijalno ostati zapisana u istoriju srpskog fudbala. 

Naime, Piksi je otkrio da će sutra u vatru gurnuti mladog Andriju Maksimovića.

- Za malog Andriju je to lepa vest jer on predstavlja budućnost. Ima 17 godina i nivo igre koji je takav kakav je  i mene je nateralo da ga pozovem u A tim. Moja želja je da debituje i on će debitovati da li kao starter ili sa klupe, ali će sutrašnji dan pamtiti kao početak njegove reprezentativne karijere - izjavio je Stojković na današnjoj konferenciji za medije.

Republika

Foto: fss.rs

Maksimović u kampu reprezentacije

Zašto će sutrašnjim debijem Maksimović ući u istoriju? 

Naime, ukoliko talentovani fudbaler Zvezde zaigra protiv Švajcarske, postaće u tom trenutku najmlađi debitant u istoriji nacionalnog tima. On će tada imati 17 godina i 129 dana, što je za jedan jedini dan manje od rekordera, Mitra Mrkele koji je prvi nastup za selekciju Jugoslavije upisao 17. novembra 1982. godine protiv Bugarske u Sofiji, a tada je imao 17 godina i 130 dana.

Dakle, da je Zvezdin Mesi samo dva dana stariji, od rušenja rekorda starog preko 40 godina ne bi bilo ništa. Ovako, sa karijerom kakva mu se predviđa, Maksimović bi mogao da postane najslavniji u istoriji srpske reprezentacije. Ali, o tome ćemo polako...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading