PIKSI, TAKO SE NE RAZGOVARA SA DETETOM! Kosanović kritikovao Stojkovića jer je huškao Maksimovića protiv trenera Milojevića

Autor:

Sport

08.10.2024

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klinac se smrzao, nije znao gde će, rekao je iskusni trenerski vuk za Republiku.

PIKSI, TAKO SE NE RAZGOVARA SA DETETOM! Kosanović kritikovao Stojkovića jer je huškao Maksimovića protiv trenera Milojevića

Foto: fss.rs

Fudbaleri Srbije okupili su se u ponedeljak u Staroj Pazovi pred duele u Ligi nacija protiv Švajcarske 12. oktobra u Leskovcu i tri dana kasnije u Kordobi protiv Španije. Selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju se na raspolaganje stavila većina igrača kao i u septembru, ali i Aleksandar Mitrović posle (ne)bojkotovanja, kao i mladi Andrija Maksimović (17). Ukoliko zaigra  u subotu prvotimac Crvene zvezde postaće najmlađi debitant u reprezentaciji u istoriji i preteći će svog sportskog direktora u klubu Mitra Mrkelu.

Upravo zbog toga je bio šokantan doček Stojkovića za malog Mesija, kako je Andriji nadimak. Posle rukovanja i osmeha selektor je upitao Maksimovića "što te menj'o ovaj?", aludirajući na to da je trener Zvezde Vladan Milojević izvršio izmenu protiv IMT u 76. minutu. Snašao se Andrija dobro u nebranom grožđu i rekao "pa ne znam, ne znam", ne želeći da staje između selektora i trenera, što bi Stojković sam trebalo dobro da zna.

 

 

Takva neprijatna situacija šokirala je srpsku sportsku javnost, a iznenađen je bio i prekaljeni trenerski vuk Milorad Kosanović u razgovoru za Republiku. On je zahvaljujući svom velikom trenerskom i životnom iskustvu razumeo Stojkovićev potez, barem misli da jeste, ali konstatuje da to nije bilo na mestu pred "detetom".

- To je očigledno Stojkovićev način razgovaranja sa fudbalerima. Neki pokušaj šale da se razbije tenzija. To stariji verovatno razumeju i navikli su, ali ne znam šta mu je to trebalo u prvom razgovoru sa detetom. Tako se ne razgovara sa decom koju vidiš prvi put. Šta je Piksi time hteo da dobije - rekao je Kosanović.

Republika

Foto: Starsport

 

Koliko je situacija bila neprijatna najbolje svedoči Maksimovićeva reakcija.

- Nije klinac znao gde će. Smrzao se uz kiseli osmeh, osmeh iz poštovanja prema selektoru i svom treneru. To svedoči o tome da sa mladim igračima mora drugačije da se razgovara. Morao je drugačije da mu pristupi, a ne zahtevom da osporava odluku trenera. Nadam se samo da je sve na kraju shvaćeno kao neuspela i neslana šala i da neće ostaviti posledice na fudbalera i tim - dodao je Kosan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading