NAZVAO HVANGA DŽEKI ČENOM, PA DOBIO PAPRENU KAZNU! FIFA nemilosrdna prema rasisti

Autor:

Sport

08.10.2024

00:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravda je spora, ali dostižna

NAZVAO HVANGA DŽEKI ČENOM, PA DOBIO PAPRENU KAZNU! FIFA nemilosrdna prema rasisti

Foto: Profimedia

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) donela je odluku da suspenduje italijanskog fudbalera Marka Kurta na 10 mečeva, od kojih je polovina uslovno. Razlog za ovu odluku je Kurtovo vređanje fudbalera Vulverhemptona Hvang Hi-Čana tokom prijateljske utakmice između Koma i Vulverhemptona, koja se odigrala još 15. jula ove godine. Kurto je tada uputio uvredljive reči o Hvangu svom saigraču, savetujući mu "da ga ignoriše, jer je umislio da je Džeki Čen".

Marko Kurto je proglašen je odgovornim za diskriminitarno ponašanje i kažnjen je suspenzijom na deset utakmica. Polovina tih mečeva je uslovna kazna u periodu od dve godine, a igraču se nalaže i društveno koristan rad i edukacija - izjavio je portparol FIFA, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).


Nakon incidenta, Vulverhempton je uložio žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji, koja je, međutim, saopštila da nije nadležna za ovaj slučaj jer se utakmica nije odigrala pod njenim okriljem. Fudbalski savez Južne Koreje, čiji je Hvang Hi-Čan reprezentativac, takođe je reagovao i prijavio ovaj incident FIFA.

Komo je nedelju dana nakon incidenta odlučio da Marka Kurta pošalje na pozajmicu u Ćezenu, pa će fudbaler tamo biti suočen sa dodatnim posledicama zbog svojih postupaka. Ukoliko ne bude imao nikakav ispad i žalba mu bude prošla, mogao bi da se vrati i ranije na teren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading