VELIKI GUBITAK ZA FUDBAL! Preminuo jedan od najvećih boraca! (FOTO)

Autor:

Sport

03.10.2024

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio dubok trag u fudbalu.

VELIKI GUBITAK ZA FUDBAL! Preminuo jedan od najvećih boraca! (FOTO)

Foto: printscreen

U 79. godini života, preminuo je Lord Herman Ozli, osnivač "Kick It Out" organizacije koja se bori protiv rasizma u fudbalu. Smatra se da je Lord Ozli preminuo u sredu nakon kratke bolesti. On je osnovao "Kick It Out" sa ciljem da se suprotstavi rasizmu i diskriminaciji u fudbalu i bio je njen predsednik 25 godina. "Kick It Out" je danas odala počast Lordu Ozliju, nazvavši ga "neustrašivim borcem za nedovoljno zastupljene i ugrožene zajednice koji će nam nedostajati".

Lord Ozli je bio član Doma Lordova kao nezavisni član od 2001. godine do svoje penzije 2019. godine. Takođe, Lord Ozli je bio i izvršni direktor Komisije za ravnopravnost rasa nakon dugogodišnje karijere u lokalnoj samoupravi.


"Kick It Out" kampanja za borbu protiv rasizma u fudbalu pokrenuta je 1993. godine, a Lord Herman Ozli je bio ključna figura u njenom osnivanju. Cilj kampanje bio je da se istraje u borbi protiv rasizma i diskriminacije kako bi fudbal bio inkluzivnije okruženje za sve.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Lord Herman Ozli

 

Lord Ozli je predsedavao "Kick It Out" organizacijom punih 25 godina, gde je aktivno doprineo borbi protiv rasizma i diskriminacije u fudbalu. Njegova posvećenost ovom cilju ostavila je dubok i trajan trag u fudbalskoj zajednici.

Lord Ozli je bio nezavisni član Doma Lordova od 2001. godine do 2019. godine, gde je nastavio da se bori za prava manjinskih zajednica i jednakost. Pre toga, imao je uspešnu karijeru u lokalnoj samoupravi gde je takođe bio aktivan u promovisanju ravnopravnosti i borbi protiv diskriminacije.

Lord Herman Ozli je ostavio dubok trag u borbi protiv rasizma i diskriminacije u fudbalu i šire. Njegova posvećenost i neumoran rad u ovoj oblasti inspirisali su mnoge da se pridruže borbi za jednakost i inkluzivnost. Njegovo nasleđe će zauvek ostati prisutno u borbi protiv nepravde u fudbalu i društvu uopšte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading