MAKSIMOVIĆ PRED RUŠENJEM REKORDA STAROG VIŠE OD ČETIRI DECENIJA: Mesi sa "Marakane" ima priliku da se upiše u anale reprezentacije Srbije!

Autor:

Sport

07.10.2024

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimović brilijatnim partijama dobija priliku da debituje za nacionalni tim.

MAKSIMOVIĆ PRED RUŠENJEM REKORDA STAROG VIŠE OD ČETIRI DECENIJA: Mesi sa "Marakane" ima priliku da se upiše u anale reprezentacije Srbije!

Foto: Starsport

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju dva veoma bitna duela u okviru A divizije Lige nacije protiv Švajcarske (12. oktorbra u Leskovcu) i Španije (15. oktobra u Kordobi). Selektor "orlova", Dragan Stojković Piksi održao je danas konferenciju za štampu gde je govorio o raznim temam, ali se dotakao i taneltovanog igrača Crvene zvezde, Andrije Maskimovića, koji je privukao veliku pažnju odličnim partijama.

Piksi je istakao da je večiti derbi gledao samo zbog njega i najavio da će Maksimović sigurno debitovati za nacionalni tim. 

- Što se Maksimovića tiče, ja sam njega upoznao na Kipru. Pitao sam tada naše ljude za broj taj i taj i njegovo ime kako se zove. Rekli su mi da igra u Zvezdi. Upoznat sam sa njime i znam ko je. Skrenuo je pžnju Zvezda - Benfika, onda utakmica sa Partizanom. Šta da radim o onome što ne znate. Izuzetno talentovan momak. Dosta zrelo deluje na terenu. Nisam imao dilemu da ga stavim na spisaku. Bez obzira na godine, ipak je on još uvek dete. Od njegovog treninga i rada će zavisiti. Ima sjajnu perspektivu. On je tu, da li će debitovati kao starter. Nebitno je. Da će debitovati, debitovaće. Zaslužio je. Ja volim tehnički dobre igrače, sa maštom i idejom. On je najbolji primer kako neko može - istakao je Stojković.

Foto: Starsport

Ima priliku da ispiše istoriju: Andrija Maksimović

Maksimović ima šansu da sruši rekord star 42 godine. Naime, ukoliko talentovani fudbaler Zvezde debituje protiv Švajcarske, postaće u tom trenutku najmlađi debitant u istoriji nacionalnog tima. On će tada imati 17 godina i 129 dana, što je za jedan dan manje od rekordera, Mitra Mrkele koji je prvi nastup za selekciju Jugoslavije upisao 17. novembra 1982. godine protiv Bugarske u Sofiji, a tada je imao 17 godina i 130 dana.

Foto: Starsport

Najmlađi debitant u istoriji nacionalnog tima: Mitar Mrkela

Ovako nešto za Maksimovića bi bila velika satisfakcija za dalju karijeru. Podsetimo, za Maksimovića su zainteresovani brojni klubovi poput Intera, Juventusa, Napolija, Čelsija, Mančester junajteda i drugih. Pokazao se kao izuzetno kvalitetan igrač i potpuno je zaslužio da dođe do još jednog podviga. 

Na večnoj listi najmlađih debitanata nalaze se još iLazar Marković (17 godina i 359 dana), Dragan Džajić (18 godina i 13 dana), Vladimir Petrović Pižon (18 godina i 87 dana), Darko Lazović (18 godina i 122 dana), Dragan Stojković Piksi (18 godina i 225 dana) i Danko Lazović (18 godina i 310 dana).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading