FIRENCA SLAVI DE HEU: Španac zaustavio dva penala fudbalerima Milana i bio ključan u pobedi Fjorentine!

Autor:

Sport

06.10.2024

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ludnica u Firenci.

FIRENCA SLAVI DE HEU: Španac zaustavio dva penala fudbalerima Milana i bio ključan u pobedi Fjorentine!

Foto: Profimedia

Večerašnji meč između Fjorentine i Milana će se dugo prepričavati među ljubiteljima fudbala u Firenci. Utakmica, poslednja u sedmom kolu italijanske Serije A, bila je prepuna uzbuđenja i neizvesnosti. Domaći tim je na stadionu „Artemio Franki“ uspeo da ostvari pobedu rezultatom 2:1 (1:0) nad ekipom Milana.

Meč je obeležilo čak tri odbranjena penala, dva u prvom i jedan početkom drugog poluvremena. Prvi penal je izveo Moize Kin, doskorašnji fudbaler Juventusa, ali je golman Milan, Majk Menjan, uspeo da odbrani udarac. Domaći tim je uspeo da postigne gol u 35. minutu, a strelac je bio Jasin Adli, fudbaler Milana prosleđen Fjorentini na godinu dana.

Ovaj 24-godišnji Francuz je prethodne dve sezone igrao za Rosonere, a od letos igra za tim iz Firence. Postigao je efektan gol, ali osećanja su mu bila pomešana. Nije slavio u trenutku kad je zatresao mrežu dojučerašnjeg saigrača Menjana. Samo je podigrao ruke u znak izvinjenja.

Golman Fjorentine, David De Hea, takođe je imao ključnu ulogu u meču, uspevši da odbrani dva penala. U 56. minutu je ponovo odbranio penal, ovoga puta skrivljen od strane Moize Kina. Međutim, samo četiri minuta kasnije, nije mogao ništa protiv Kristijana Pulišića koji je elegantno poslao loptu iza njegovih leđa.

Utakmica je bila napeta i puna tenzija, a u 85. minutu trener Fjorentine, Rafaele Paladino, dobio je crveni karton. Nakon završetka utakmice, i kapiten "rosonera" Teo Ernandes dobio je crveni karton, dodatno obeležavajući ovaj veoma uzbudljiv meč.

Nakon poraza, Milan se nalazi na šestom mestu tabele sa 11 bodova, dok je Fiorentina sa bodom manje na 11. mestu. U narednom kolu, Fiorentina putuje u Leže, dok Milan dočekuje Udineze. Ovaj meč sigurno će ostati zapamćen kao jedan od najuzbudljivijih ovogodišnjeg takmičenja u Seriji A.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading