ZVEZDA NAJVEĆEM PROMAŠAJU MORA DA PLATI POLA MILIONA EVRA: Razočarao klub, pa ga sad pobedio i na sudu

Autor:

Sport

01.10.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tražio dodatan novac za onakve partije na terenu...

ZVEZDA NAJVEĆEM PROMAŠAJU MORA DA PLATI POLA MILIONA EVRA: Razočarao klub, pa ga sad pobedio i na sudu

Foto: Starsport

Kada se pomene ime Kalifa Kulibali, verovatno niti jedan navijač Crvene zvezde neće moći, a da ne složi nezadovoljnu facu. Došao je u Beograd 2022. godine kao ogromno pojačanje iz francuskog Nanta, u cilju da zameni Ohija koji je ubrzo napustio klub. Međutim, provedeni period u srpskoj prestonici bio je sve, samo ne uspešan, ali i pored toga internacionalac Malija je tužio klub na osnovu neisplaćenih obaveza i pobedio.

Kako je navedeno u dokumentu FIFA, 13. decembra 2022. Kulibali se obratio klubu zbog neisplaćenih obaveza u iznosu od 315.000 evra i zahtevao da dugovanje bude isplaćeno najkasnije do kraja te godine. Ipak, nisu uspeli da nađu zajednički jezik, pa su dve strane potpisale ugovor o raskidu i poravnanju kojim je Crvena zvezda bila u obavezi da igraču plati 337.500 evra i to u tri rate: 87.500 evra najkasnije do 5. aprila 2023. godine, 150.000 evra najkasnije do 31. maja 2023. godine i 100.000 evra najkasnije do 15. jula 2023. godine.

Republika

Foto: Starsport

Kalifa Kulibali

Međutim, igrač iz Malija nije dobio novac u traženom roku, zbog čega je krenuo da povećava potražnju sve više. Postavio je nova dva roka, a nakon što ni tada nije dobio željeni novac, onda je tražio i dodatak na osnovu kašnjenja uz mnogo veću sumu.

Sa Marakane su se pozivali na neposlušnost igrača za vreme mandata u Beogradu, budući da se nije pojavljivao na treningu i samo nestao na 19 dana, ali to nije bilo dovoljno za pobedu protiv napadača.

Epilog svega je odluka FIFA da Crvena zvezda Kulibaliju mora da isplati 470.250 evra, uz 12 posto kamate zbog kašnjenja. Takođe, u okviru presude je navedeno da su crveno-beli dužni da dugovanje isplati najkasnije 45 dana od obaveštenja o odluci, jer će u suprotnom klubu biti zabranjena registracija igrača sve do isplate predviđenog iznosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading