KAKVA JE TO PAKLENA PETORKA: Nisu samo Miha i Deki, i oni su igrali i za Zvezdu i za Inter

Autor:

Sport

01.10.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su ponikli na "Rajku Mitiću", a okačili kopačke o klin na "Đuzepe Meaci".

KAKVA JE TO PAKLENA PETORKA: Nisu samo Miha i Deki, i oni su igrali i za Zvezdu i za Inter

Foto: www.profimedia.rs

Siniša Mihajlović i Dejan Stanković

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće večeras Interu (21.00) u drugom kolu Lige šampiona u novom ligaškom formatu. Na pomen dva kluba svakom zvezdašu prva asocijacija su Siniša Mihajlović i Dejan Stanković, koji su uspešno nosili dres oba kluba. Međutim, oni nisu jedini. Poslednji koji je ušao na tu listu odabranih je Nemanja Vidić, a pre njega su tu čast još imali Vladimir Jugović i Darko Pančev. Ali krenimo redom.

Upravo je čuveni Juga probio led i postao prvi Srbin koji je zaigrao za Inter. Dres "neroazura“ obukao je tokom jula 1999. i za Inter igrao dve godine i u tom periodu nastupao je na 50 utakmica i postigao tri gola. U Zvezdi je ostavio veći trag kao njeno dete i neko ko je bio sa njom prvak Evrope i sveta 1991. godine.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Jugović u dresu Intera

Deki Stanković je ostavio ogroman trag u Interu, dok je Zvezdu napustio kao veoma mlad. U Inter je došao 2004. i Interu je završio karijeru. Postigao je 42 gola na 326 utakmica i već u prvim danima navijači šampiona Italije su ga zavoleli. Bio je član ekipe koja je osvojila ttripletu u sezoni 2009/10 osvojivši Seriju A, Kup Italije i Ligu šampiona. 

Legendarni Miha je kao iskusan igrač došao u Inter kod Roberta Manćinija. Od 35. do 37. godine je ostavio dubok trag u Interu sa kojim je osvojio jednu titulu prvaka Italije, dva Kupa i jedan Superkup Italije. Kao i Jugović bio je deo Zvezdine zlatne generacije i iz nje krenuo na putovanje po Italiji u dresovima Rome, Sampdorije, Lacija i Intera, a onda i kao trener brojnih klubova. Nažalost, izgubio je onu najvažniju utakmicu u borbi sa opakom bolešću leukemijom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Igrali zajedno u Interu: Miha i Deki

Poslednji u niz upisao se Nemanja Vidić. Afirmisao se u Zvezdi, dokazao u Rusiji, a onda postao legenda Mančester junajteda. Umesto da tu završi karijeru morao je u Inter u sezoni 2014/15. Za Inter je odigrao samo 28 utakmica, tokom kojih je postigao jedan gol. Često je bio povređen, a morao je i na operaciju kuka.

Republika

Foto: Starsport

Vidić iz Zvezde krenuo u svetu

I za kraj Darko Pančev, zlatna kopačka Crvene zvezde. On je prešao iz Zvezde u Inter, ali nije uspeo da se izbori za neki bolji status i da ostavi dublji trag na "Đuzepe Meaci".

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Ponos Zvezde: Darko Pančev

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading