NEVEROVATNA TRAGEDIJA! Umrla legenda italijanskog fudbala! (FOTO)

Autor:

Sport

07.09.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tuga!

NEVEROVATNA TRAGEDIJA! Umrla legenda italijanskog fudbala! (FOTO)

Foto: Starsport

Nekadašnji fudbaler Kaljarija Ćezare Poli preminuo je u 79. godini. Bio je deo ekipe koja je osvojila istorijski Skudeto 1970. godine.

Ćezare Poli je rođen 6. januara 1945. godine, bio bivši italijanski profesionalni fudbaler koji je odigrao 195 utakmica u Seriji A igrajući kao defanzivac za Lanerosi Vićenca, Internasionale i Kaljari.

U sezoni 1969/70, Poli je odigrao 11 utakmica i bio važan deo tima koji je osvojio prvo i jedino skudeto u istoriji kluba. Nakon kratkog povratka u Lanerosi, Poli se ponovo pridružio Kaljariju i završio karijeru na Sardiniji 1975. godine, nakon 99 nastupa u dresu pomenutog kluba.

Nakon što je završio igračku karijeru, Poli je odlučio da se potpuno posveti atletici i nije nastavio da se bavi fudbalom, čak ni amaterski. Zbog svoje svestranosti i borbenosti, bio je omiljen kod svih trenera Kaljarija.

Pomenuti klub se od njega oprostio emotivnom porukom na svom zvaničnom X nalogu.

 

 

Velika tuga je potresla italijanski fudbal, kao i celokupni sportski svet. Ćezare Poli će biti upamćen po svojim uspesima i svestranošću, bio je jako talentovan igrač, a fudbalski klub Kaljari je doveo do vrhunca.

Iako se nakon fudbala potpuno prebacio na atletiku, fudbalski svet u Italiji i dalje pamti njegove poduhvate i rezultate, kao i talenat koji je posedovao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading