ITALIJANSKOM KLUBU JE INSPIRACIJA BIO NAJPOZNATIJI NIŠLIJA! Odabrali su baš ove dresove, a šokiraćete se kad ih budete videli (FOTO)

Autor:

Sport

02.09.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi dresovi jasno pokazuju posvećenost kluba istorijskim i kulturnim vrednostima.

ITALIJANSKOM KLUBU JE INSPIRACIJA BIO NAJPOZNATIJI NIŠLIJA! Odabrali su baš ove dresove, a šokiraćete se kad ih budete videli (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Boreale iz Italije je nedavno predstavio svoje nove dresove za sezonu 2024/2025, koji su izazvali dosta pažnje javnosti. Ono što je posebno privuklo pažnju jeste činjenica da su dresovi posvećeni caru Konstantinu, poznatom po svojim istorijskim odlukama koje su značajno uticale na tok evropske istorije.

 

 


Konstantin Veliki, rimski car koji je vladao od 324. do 337. godine, bio je poznat po svojim značajnim odlukama koje su obeležile njegovu vladavinu. Rođen u Naisu, današnjem Nišu, Konstantin je donio dve ključne odluke koje su imale dalekosežne posledice. Prvo, zaustavio je progon Hrišćana i čak prešao u njihovu veru, obezbeđujući Hrišćanstvu značajan položaj. Drugo, osnovao je grad Konstantinopolj (danas Istanbul), čime je osigurao opstanak Rimskog Carstva na Istoku.

Jedan od ključnih događaja u vladavini cara Konstantina bio je njegov trijumf u Bitci kod Milvijskog mosta 312. godine. Ova bitka odigrala se na reci Tibar severno od Rima, između Konstantina Velikog i Maksencija, a pobedu je odneo Konstantin. Prema istorijskim izvorima, Konstantin je imao viziju hrišćanskog znaka pobede pre bitke, a nakon što je isti znak stavio na svoje vojnike, odneo je odlučujuću pobedu.

Novi dresovi FK Boreale, koji prikazuju ovaj značajni događaj, jasno pokazuju posvećenost kluba istorijskim i kulturnim vrednostima, i predstavljaju jedinstveno obeležje u svetu fudbala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading