GROM IZ VEDRA NEBA! Kolarov postaje selektor Srbije!

Autor:

Sport

31.08.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubinko Drulović posle kvalifikacija za EP napušta klupu mlade reprezentacije Srbije.

GROM IZ VEDRA NEBA! Kolarov postaje selektor Srbije!

Foto: Starsport

Aleksandar Kolarov

Proslavljeni bivši reprezentativac Aleksandar Kolarov (38) će preuzeti ulogu selektora mlade selekcije Srbije (U21).

Posle isteka kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo, sadašnji selektor Ljubinko Drulović će prekinuti saradnju sa ekipom, otvarajući put Kolarovu da preuzme kormilo "orlića", saznaje "Informer".

Aleksandar Kolarov je kroz karijeru igrao za renomirane klubove poput Lacija, Mančester sitija, Rome i Intera, a sada će imati priliku da preuzme vođenje generacije Srbije rođene 2004. godine i mlađe. Sa 94 odigrane utakmice za "orlove", kao i iskustvom kapitena na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, legendarni defanzivac ima zadatak da uspostavi sistem i formira ekipu koja će biti u vrhunskoj formi 2027. godine, kada je planirano da Srbija bude domaćin Evropskog prvenstva.

Republika

Foto: Starsport

Ljubinko Drulović

Nakon četiri godine od bolne eliminacije od Škotske u baražu za odlazak na EP, Kolarov će se vratiti u reprezentativni fudbal preuzimajući ulogu selektora U21 reprezentacije. Očekuje se da će imati dve i po godine da radi sa ekipom i formira je po svom ukusu, pružajući priliku deci da sarađuju sa čovekom koji je deceniju i po igrao na najvišem nivou evropskog fudbala.

- Kolarov će biti selektor U21 reprezentacije. Preuzeće ekipu u oktobru, po završetku kvalifikacija, koje su sa sadašnjim selektorima bile izuzetno neuspešne. Aleksandar praktično neće imati kvalifikacije, jer se očekuje da Srbija organizuje EP 2027. godine. Imaće, dakle, dve i po godine da radi sa ekipom i da je formira po svom ukusu, a deca će imati priliku sa sarađuju sa čovekom koji je deceniju i po igrao na najvišem nivou evropskog fudbala - piše "Informer".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading