BIZARAN RAZLOG DA SE OTKAŽE MEČ! Najveći holandski DERBI se ne igra zbog OVOGA!

Autor:

Sport

27.08.2024

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne viđa se često ništa slično

BIZARAN RAZLOG DA SE OTKAŽE MEČ! Najveći holandski DERBI se ne igra zbog OVOGA!

Foto: Profimedia

Utakmica između Fejenorda i Ajaksa koja je trebalo da se odigra u okviru četvrtog kola holandske lige 1. septembra otkazana je zbog štrajka policije. Sindikat policije je zakazao proteste upravo tog datuma, nezadovoljan merama za prevremeni odlazak u penziju, zbog čega nijedan službenik policije neće moći da obezbeđuje utakmicu.


Gradonačelnik Roterdama, Markos Ahmed Abutaleb, izjavio je da gradsko veće nije moglo da garantuje bezbednost timovima i navijačima, te je doneta odluka o otkazivanju meča. "Bezbednost igrača i javnosti ne može da bude garantovana prisustvom policije", istakao je gradonačelnik Abutaleb.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Holandska policija

Holandski fudbalski savez saopštio je da će derbi između Fejenorda i Ajaksa, poznat kao "klasiker", biti odigran verovatno sledeće nedelje. Iako odlaganje nije idealno za brojne fanove, savez je istakao da se utakmice uvek pažljivo planiraju uzimajući u obzir želje i okolnosti opština i vlasti.

Okršaj Fejenorda i Ajaksa smatra se visokorizičnim mečom zbog brojnih incidenata i sukoba navijača dva kluba u prošlosti. U protekloj nedelji, utakmice holandske lige u Bredi, Enšedeu, Almereu i Groningenu igrane su bez prisustva policije zbog štrajka.

Izostanak policije sa utakmica predstavlja ozbiljan problem za garantovanje bezbednosti tokom sportskih događaja, posebno kada su u pitanju visokorizični mečevi poput derbija između Fejenorda i Ajaksa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading