SVEČANOST U HUMSKOJ! Otvorena loža Ivan Ćurković!

Autor:

Sport

19.07.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda crno-belih doila veliko priznanje.

SVEČANOST U HUMSKOJ! Otvorena loža Ivan Ćurković!

Foto: FK Partizan

U petak je, pred meč protiv kruševačkog Napretka (21.00), na zapadnom delu stadiona u Humskoj, svečano otvorena centralna loža, koja je ponela ime po Ivanu Ćurkoviću, legendarnom golmanu Partizana, francuskog Sent Etjena i reprezentacije bivše Jugoslavije.

Ćurković je u karijeri branio za Velež iz Mostara, Partizan i Sent Etjen. U Francuskoj je nastupao zajedno sa Mišelom Platinijem, a klub je tih godina bio u vrhu tamošnjeg fudbala i plasirao se u finale Kupa evropskih šampiona u sezoni 1975/76.

Pripadao je generaciji "Partizanovih beba", koja je 1966 godina igrala finale KEŠ protiv Real Madrida.

Prisutnim gostima i medijima obratio se i slavni golman, danas počasni predsednik Partizana Ivan Ćurković: 

- Dame i gospodo, uvaženi članovi UO FK Partizan, hvala vam na ovom jedinstvenom i velikom priznanju koje ste mi dodelili. Ovog dana, prošlog meseca, navršilo se 60 godina, te daleke 1964. godine kada sam došao u Partizan i Beograd i potpisao prvi ugovor. Na sve te godine sam veoma ponosan, jer moja saradnja i relacije sa FK Partizan su bile bliske, bez ijedne mrlje, nesporazuma i problema. Obavljao sam dugo godina važne funkcije u FK Partizan i JSD, sarađivao sa izuzetnim ljudima i naučio mnogo od njih - rekao je Ćurković i dodao:

- To me je još više zbližilo Partizanu. Dolazak u Partizan je moj najbolji životni potez. Zašto to govorim? Zato što znam kako se moja sportska i društvena karijera razvijala u Partizanu, Srbiji i inostranstvu. Temelj je bio napravljen ovde, on mi je dao sigurnost, znanje i hrabrost, da vidim i vodim moju sportsku i društvenu karijeu na najbolji način. Hvala još jednom i živeo Partizan - poručio je Ćurković.

Koktelu su prisustvovali članovi UO i Skupštine crno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading