NIKOLI UMESTO SVADBE SPREMAMO SAHRANU: Ubijeni policajac igrao fudbal i pravio velike planove za budućnost

Autor: Republika / R. V. B. - M. V. B.

Sport

18.07.2024

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče sam ga video, izašao je sa devojkom na ručak. Otac mu je bolestan, ne znam kako će podneti ovo, kažu Krsmanovićevi prijatelji iz FK 14. oktobar iz Draginca.

NIKOLI UMESTO SVADBE SPREMAMO SAHRANU: Ubijeni policajac igrao fudbal i pravio velike planove za budućnost

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook

Policajac Nikola Krsmanović (34) ubijen je noćas u Loznici dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić ranjen u Loznici pucnjima iz pištolja dok su izlazili iz vozila. Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

Ovaj teroristički čin, kako se deklariše svirepo pucanje na policajce Srbije na dužnosti, potreslo je celu zemlju, ali pre svega Lozicu i sve koji su poznavali ubijenog Nikolu. U slobodno vreme Krsmanović je igrao fudbal FK 14. oktobar iz Draginca. Predsednik kluba Ilija Bošković u razgovoru za Republiku i dalje ne može da veruje da Nikole više nema.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Nikola čuči u donjem redu, četvrti s leva na desno

Šta da kažem? Velika tuga. Nikolu poznajem od malena, odrasli smo u istoj ulici. Zajedno smo igrali fudbal u klubu ranije, dok sam bio aktivniji pre posla - rekao nam je Ilija Bošković.

Kako je naveo, za tragediju je saznao kada ga je pozvao prijatelj, nedugo nakon pucnjave.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Utučen: Ilija Bošković

- Rekao mi je da je Nikola poginuo. Nisam mogao da verujem. Onda se i u medijima pojavila informacija i tako sam saznao - naveo je Bošković.

On nije ni slutio da će Nikolu poslednji put videti u restoranu kod pansiona, gde se inače okupljaju saigrači i Nikolini prijatelji i gde odsedaju igrači tokom priprema.

- Juče sam ga video. Izašao je sa devojkom na ručak - jedva je izustio Bošković.

Ni član uprave FK 14. oktobar Dragutin Gajić ne veruje da sa Nikolom više neće nikada biti na travnatom terenu.

- Velika tragedija. To je bio dobar sportista i čovek pre svega. Spreman, disciplinovan, nije preskakao vežbe. Redovno je i trčao. Ma fizički spreman sto odsto. Nikola je u našem klubu od početka. Nismo se takmičili nekoliko godina, ali planiramo. Pričali smo o klubu, imali planove. Mnogo nam je pomagao i finansijski i ovako, uvek - opisao je zajedničke planove Gajić, koji su, nažalost prekinuti tragedijom.

Gajić je naveo da je Nikola izrazio želju da bude u upravi kluba i da još više pomogne u njegovom razvijanju.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dragutin Gajić

- Bio je srećan. Vratio se u selo i imao velike planove. Koliko znamo, tu devojku sa kojom smo ga viđali je voleo i sa njom planirao da se oženi. Ali eto, umesto svadbe, njegovi mu sada spremaju sahranu. Bio je divno dete. Ma nikada ništa loše o njemu i njegovim najbližima nismo čuli. To je časna porodica. Roditelji su ga lepo vaspitali, školovali i bili ponosni na izbor posla. Otac mu je bolestan, ne znam kako će podneti ovo. Majka mu je trenutno kod ćerke, Nikoline sestre u inostranstvu i koliko znam, trebala je da krene sinoć na put - zaključio je Gajić.

Podsetimo, na srpske policajce na dužnosti pucano je prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru. Na licu mesta policija je pronašla pasoš izdat od strane privremenih institucija  lažne države Kosovo na ime Hajrizi Artan (33) i nemačku ličnu kartu. Usledila je opsežna potraga za napadačem čiji se identitet još utvrđuje, a prema rečima ministra Dačića, policija je uhapsila Mithata Hadžića iz Tutina koji se sumnjiči da je osumnjičenog automobilom tutinskih registracionih oznaka preuzeo u Preševu i vozio u pravcu Loznice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading