DRAGOSLAV ŠEKULARAC DOBIJA SPOMENIK U BEOGRADU: Evo gde će biti bista druge Zvezdine zvezde

Autor:

Sport

14.07.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je najmanje što je moglo da se uradi da se oda pošta legendi.

DRAGOSLAV ŠEKULARAC DOBIJA SPOMENIK U BEOGRADU: Evo gde će biti bista druge Zvezdine zvezde

Foto: Starsport

Na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu još jedna legenda Crvene zvezde će dobiti svoje zasluženo mesto. Dragoslav Šekularac, poznatiji kao Šeki, dobiće svoju statuu koja će krasiti prilaz stadionu. Skulptor Tomo Komatina otkrio je da je inspiraciju za pozu statue pronašao u čuvenoj fotografiji ovog legendarnog fudbalera. Položaj u kojem je Šekularac prikazan na statui odražava njegovu karakterističnu fudbalsku fintu, simbolizujući njegovu igračku genijalnost i zabavan pristup fudbalu.

Komatina je otkrio da je inspiraciju za statuu pronašao u ličnim sećanjima na svog dedu. Ova priča naglašava koliko je Šekularac bio voljen među navijačima, a njegova popularnost se protezala i van terena. Njegova smrt u januaru 2019. godine duboko je potresla fudbalski svet, ali će nova statua na stadionu "Rajko Mitić" zauvek čuvati uspomenu na ovog nezaboravnog fudbalskog majstora.

Republika

Foto: Starsport

Dragoslav Šekularac

- Sam položaj u kom se Šekularac nalazi je došao jako spontano, našao sam fotografiju i želeo sam da tu njegovu najpoznatiju fotografiju obelodanim i pretočim u skulpturu. Moj deda je još kao student putovao iz Zemuna nekada peške, nekada taksijem, nekada tramvajem kako bi samo na trenutak uhvatio neku Šekijevu foru i fintu na stadionu. Prva asocijacija na Dragoslava Šekularca mi je bila ta fintas, pokušaj da se prevari protivnik. U suštini on je bio zabavan tip i svi su hteli njega da gledaju - rekao je Komatina.

Dragoslav Šekularac proveo je deset godina u dresu Crvene zvezde, osvajajući pet titula i tri Kupa, pa je poneo zvanje druge Zvezdine zvezde. Njegova igra na poziciji ofanzivnog veziste bila je neodoljiva za navijače širom Jugoslavije, a atraktivne finte i trikovi na terenu činili su ga omiljenim igračem među ljubiteljima fudbala. Smatran je jednim od najvećih fudbalskih virtuoza tog vremena, a njegova harizma i šarm su privlačili pažnju gde god da se pojavio.

Ova statua predstavlja ne samo počast Šekularcu, već i očuvanje sećanja na zlatno doba jugoslovenskog fudbala, kada je ovaj virtuoz svojim majstorijama osvajao srca navijača širom zemlje. Njegova figura će sada čuvati ulaz u stadion, podsećajući sve koji prođu pored nje na nezaboravne trenutke koje je Šeki doneo fudbalskom svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading