NA DANAŠNJI DAN PRE TAČNO DESET GODINA CELA ARGENTINA JE PLAKALA: Mario Gece je srušio snove Mesija, a onda nestao sa fudbalske mape!

Autor:

Sport

13.07.2024

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci su se popeli na krov Sveta.

NA DANAŠNJI DAN PRE TAČNO DESET GODINA CELA ARGENTINA JE PLAKALA: Mario Gece je srušio snove Mesija, a onda nestao sa fudbalske mape!

Foto: Profimedia

Na današnji dan pre tačno deceniju desio se jedan od najvećih uspeha u nemačkom fudbalu. Naime, reprezentacija Nemačke je osvojila titulu svetskog šampiona, a to je bila i kruna selektora Joahima Leva na klupi ''pancera'', ali i čitave te generacije.

Foto: Profimedia

Svetski prvaci iz 2014: Reprezentacija Nemačke

Legendarna Marakana bila je poprište nezaboravnog finala Svetskog prvenstva 2014. godine, gde su se sastali Nemci i Arentinci. Mnogi su smatrali da su Nemci blagi favoriti, posebno nakon impresivne pobede od 7:1 protiv Brazila. Međutim, Argentina je imala aduta u vidu Lea Mesija, koji je bio spreman da pokaže svoje majstorstvo.

Nemački tim je bio kao dobro uštelovana mašinerija tokom celog turnira. Sa igračima poput Milera, Ozila, Švajnštajgera, Krosa, Klоzea, Lama, Humelsa i ostalih, bili su prava strah i trepet. Njihova timskа kohezijа i izvanredno tehničko umeće bili su ključni faktori koji su ih doveli do finala.

Finale nije bilo spektakularno, već je ličilo na šahovsku partiju u kojoj je jednim sjajnim potezom Lev rešio meč u korist Nemačke. U 88. minutu, legenda Klose je napustila teren, a na njenom mestu se pojavio Mario Gece. U produžecima, u 113. minutu, Andre Širle je poslao precizan centaršut ka Geceu, koji je sa neverovatnom sigurnošću primio loptu na grudi i zatim je poslao ka golu - šah-mat za Gaučose!

Ovom pobedom, Nemačka je postala prva evropska ekipa koja je uspela da osvoji Svetsko prvenstvo na Južnoameričkom tlu, čime su zacementirali svoj status kao fudbalska velesila. Nakon toga heroj Nemaca, Mario Gece potpuno se izgubio sa fudbalske mape i nije uspeo da pokaže neverovatan talenat koji poseduje, ali za to su krive povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading