MNOGI SE PITAJU ZBOG ČEGA SE NA EVROPSKOM PRVENSTVU NE IGRAJU UTAKMICE ZA TREĆE MESTO: UEFA dala objašnjenje!

Autor:

Sport

11.07.2024

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA objasnila zbog čega je to tako.

MNOGI SE PITAJU ZBOG ČEGA SE NA EVROPSKOM PRVENSTVU NE IGRAJU UTAKMICE ZA TREĆE MESTO: UEFA dala objašnjenje!

Foto: Profimedia

Evropsko prvenstvo se približava svom kraju, sa dugo očekivanom finalnom utakmicom između Španije i Engleske koja će se održati ove nedelje. Međutim, za razliku od prethodnih izdanja, neće biti utakmice za treće mesto. U odgovoru na upite nemačkih medija, UEFA je objasnila da se utakmica za treće mesto smatra neprivlačnom i stoga je izbačena iz turnira. 

- Nema planova za ponovno uvođenje utakmice za treće mesto na Evropskom prvenstvu - navode iz evropske kuće fudbala.

Ova odluka znači da ove godine Francuska i Holandija, koje su poražene u polufinalima, neće imati priliku da se takmiče za titulu trećeg mesta. Poslednji put kada je utakmica za treće mesto odigrana na Evropskom prvenstvu bilo je daleke 1980. godine u Italiji, kada je Čehoslovačka izašla kao pobednik posle penala protiv domaćina. Interesantno je da je tada Nemačka osvojila titulu evropskih šampiona.

Odsustvo utakmice za treće mesto označava odstupanje od tradicije na Evropskom prvenstvu. Dok finalne i polufinalne utakmice privlače najviše pažnje, utakmica za treće mesto je istorijski pružala priliku ekipama da sačuvaju nešto ponosa i navijačima da prisustvuju još jednom važnom meču. Međutim, UEFA-ina odluka da prekine sa ovim mečem odražava promenu fokusa ka maksimiziranju privlačnosti i konkurentnosti turnira.

Isključenje utakmice za treće mesto izazvalo je pomešane reakcije među navijačima i stručnjacima. Neki tvrde da njeno uklanjanje pojednostavljuje turnir i stavlja veći naglasak na vrhunski događaj, finale. Međutim, drugi žale za gubitkom dodatne prilike ekipama da se takmiče na evropskoj sceni i za navijačima da uživaju u još jednom uzbudljivom meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading