ENGLEZI OSIGURALI DRUGO UZASTOPNO FINALE EP: Votkins presudio Holandiji i zakazao okršaj sa Španijom!

Autor:

Sport

10.07.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Engleske pobedila je Holandiju rezultatom 2:1 i obezbedila finale Evropskog prvenstva i okršaj sa Španijom.

ENGLEZI OSIGURALI DRUGO UZASTOPNO FINALE EP: Votkins presudio Holandiji i zakazao okršaj sa Španijom!

Foto: Tanjug/AP

Od samog starta utakmica je bila dinamična sa puno tempo. Holandija je već u sedmom minutu došla do vođstva kada je Ćavi Simons ukrao loptu Deklanu Rajsu, šutirao sa distance i uputio projektil, a Pikford je bio nemoćan. Nakon primljenog gola, Englezi su preuzeli stvari u svoje ruke i krenuli na sve ili ništa.

U 13. minutu Kejn je mogao do dovede utakmicu do egala, šutirao je sa distance, ali je pogodio stativu. Međutim, Damfirs je bio jako neoprezan u 17. minutu i napravio je penal, a Kejn je pogodio sa bele tačke. 

Imala je Engleska inicijativu i nametnula svoj ritam. Mogli su izabranici Gereta Sautgejta do preokreta u 22. minutu kada je Foden prošao nekoliko igrača, šutirao, ali je Damfris izbacio sa gol linije.

Odlična prilika za Holandiju 29. minutu. Nakon kornera je glavom šutirao Damfis, ali je Engleze spasila prečka. Nakon dva minuta, ponovo je Foden bio u prilici, šutirao je sa distance, ali je pogodio stativu. Najbolji fudbaler Premijer lige je pretio u 39. minutu, uputio je udarac sa velike daljine, ali čuvar mreže Holandije bez većih problema uhvatio loptu.

U drugom delu gledali smo potpunu drugačiju sliku. Tempo utakmice je skroz opao, obe selekcije igrale su oprezno. Ugvlavnom se kružilo oko gola, a konkretnija je bila Holandija, pošto je više pretila, ali bez konkretnih šansi osim one iz 65. minuta kada je nakon prekida i centaršuta, Van Dajk šutirao, ali je Pikford zaustavio udarac. Potom je u samoj završnici usledilo pravo uzbuđenje, kada je Votkins postigao pogodak u 90. minutu i odveo Englesku u drugo uzastopno finale Evropskog prvenstva.

 

HOLANDIJA - ENGLESKA 1:2

'8 Ćavi Simons, '17 Hari Kejn (P), Oli Votkins '90

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

90+3. minut - KRAJ UTAKMICE!

90. minut - GOL! Nakon sjajne akcije, Votkins je uzeo loptu, bio dosta brži od De Fraja, šutirao i njegov udarac završio u mreži!

79. minut - Englezi su mogli da povedu preko Sake, ali je zbog ofsajda Vokera poništen pogodak.

77. minut - Lopta se odbila do Simonsa nakon centaršuta koji šutira, ali pravo u Pikforda.

65. minut - Konačno uzbuđenje i odlična prilika za Holandiju. Nakon centaršuta, Van Dajk je šutirao, ali je Pikford odbranio.

60. minut - Blaga inicijativa Engleske, potpuno je opao ritam utakmice.

50. minut - Miran početak drugog poluvremena.

46. minut - Početak drugog dela!

Prvo poluvreme:

45+3. minut - KRAJ PRVOG DELA!

39. minut - Nova prilika za Engleze. Foden je uputio udarac sa 20 metara, ali Verbrugen uhvatio loptu bez većih problema.

31. minut - Novo uzbuđenje na susretu. Foden je šutirao sa distance, ali je pogodio stativu.

29. minut - Odlična prilika za Holandiju. Nakon kornera je glavom šutirao Damfis, ali je Engleze spasila prečka.

22. minut - Umalo prekokret Engleske. Foden je sjajno prošao nekoliko igrača Holandije, šutirao, a sa gol linije je izbacio Damfris.

17. minut - GOL! Nakon neoprezne intervencije Damfisa, Cvajer je dosudio penal, a Hari Kejn je bio precizan sa bele tačke.

13. minut - Mogli su Englezi do egala. Šutirao je Kejn, ali je Verbrugen bio siguran.

8. minut - GOL! Kakav projektil Ćavija Simonsa. Uzeo je loptu od Deklana Rajsa i opalio sa distance i probušio mrežu Pikforda koji je bio nemoćan!

1. minut - Utakmice je počela!

 

Pobednik ovog susreta odmeriće snage u finalu protiv Španije u nedelju, 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Englezi imaju priliku da se vrate na veliku scenu i pokaže svoj kvalitet u finalu Evropskog prvenstva. Iako su imali nekoliko slabijih nastupa tokom turnira, uspeli su da se plasiraju u polufinale, gde će se boriti za mesto u finalu. Ekipa Gareta Sautgejta ostvarila je samo jednu pobedu u regularnom delu igre, što ih čini nepredvidivim protivnikom, ali upravo ta nepredvidivost može biti njihova prednost.

Holanđani su se pokazali bolje od Engleske na ovom šampionatu. Oni su u nokaut fazi pobedili Rumuniju sa 3:0 i Tursku sa 2:1, nakon preokreta. Ovaj susret će biti pravi ispit za njih, pošto su do sada imali za protivnike slabijeg na papiru. 

Uoči ovog velikog susreta, došlo je do tenzije između navijača Holandije i Engleske, što je rezultiralo tučom. Snimci ovog incidenta brzo su postali viralni i izazvali pažnju javnosti. Ovakvi događaji pokazuju koliko je strastvena podrška fudbalskim reprezentacijama, ali isto tako naglašavaju i potrebu za mirnim i fer navijanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading