ONI NISU USPELI, A DA LI OVI SADA MOGU?: Vreme je da Holanđani pokažu potencijal! Kuman najbolje zna kako se osvaja EVRO!

Autor:

Sport

07.07.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Lale'' pred velikim ispitom.

ONI NISU USPELI, A DA LI OVI SADA MOGU?: Vreme je da Holanđani pokažu potencijal! Kuman najbolje zna kako se osvaja EVRO!

Foto: Profimedia

Holandija 2010.

Ulazimo u samu završnicu Evropskog prvenstva, a polufinalni parovi su Španija - Francuska, odnosno Engleska - Holandija. ''Lale'' su pokazale određeni kvalitet, ma da nisu imali na papiru teške protivnike u nokaut faze, ali su se sinoć protiv Turske pomučili da se plasiraju među četiri najbolje selekcije pobedivši rezultatom 2:1 nakon preokreta. 

Foto: profimedia

Holandija

Holanđani se nisu nešto proslavili zadnjih godina na velikim takmičenjima. Nisu bili učesnici Evopskog prvenstva 2016. godine i Svetskog šampionata u Rusiji 2018. godine, što je bilo poražavajuče za prvaka Evrope iz 1988. godine. Imala je Holandija sjajnu generaciju koju su činili prekaljeni asovi poput Veslija Snajdera, Edvina Van der Sara, Ariejna Robena, Robina van Persija, Dirka Kajta, Klas Jana Huntelara i drugih, ali nisu uspeli da dođu do zacrtanog cilja. Najbliži su bili na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi kada su nakon fenomenalnog izdanja došli do finala, ali su Španci golom Andreasa Inijeste u 118. minutu srušili i ugasili snove o podizanju čuvene ''boginje''. 

Ostaće generacija predvoeđan Rudom Gulitom, Markom van Bastenom, Frankom Rajkardom upamćena kao zlatna, pošto su na Evropskom prvenstvu 1988. godine stigli do zlata, a ova iz 2010. kao veliki potencijal koji nije mogao napravi iskorak ka zlatnoj medalji.

Foto: Profimedia

Holandija 1988.

Imaju sada Holanđani odlične pojedince, deluju veoma dobro kao ekipa, a u polufinalu ih očekuju bledi Englezi koji su se provukli do polufinala. Selektor Ronald Kuman je bio deo reprezentacije koja se 1988. popela na krov Evrope i odlično zna kako se to radi.

Holanđani su se plasirali u polufinale nekog velikog takmičenja još od 2014. godine i Svetskog prvenstva u Brazilu kada su bili treći, a ovo je prvo polufinale Evropskog prvenstva još od 2000. godine. Tada su bili domaćini, a izbacila je ih je Italija nako boljeg izvođenja penala. Holandija je među četiri najbolje reprezentacija na evropskoj smotri nakon 24 godine, a tada su u četvrtfinalu deklasirali Jugoslaviju sa 6:1. Biće zanimljivo videti da li ova generacija predvođena Virdžilom Van Dajkom uspeti da se popne na krov Evrope i pokazati svoj pun potencijal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading