DA LI JE OVO SREĆA ZA FRANCUZE?: Španci desetkovani idu na megdan ''trikolorima!''

Autor:

Sport

08.07.2024

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci ostvarili pirovu pobedu nad domaćinom.

DA LI JE OVO SREĆA ZA FRANCUZE?: Španci desetkovani idu na megdan ''trikolorima!''

Foto: Tanjug/AP

Ulazimo u samu završnicu Evropskog prvenstva, a polufinalni parovi su Španija - Francuska, odnosno Engleska - Holandija. Ljubitelji fudbala sigurno priželjkuju reprizu finala Svetskog prvenstvo 2010. godine između ''furije'' i ''lala''. Ono što sigurno niko ne bi voleo, jeste na evropsku titulu uzmu Englezi ili Francuzi koji ništa nisu pokazali na ovoj evropskoj smotri.

Španija izlazi na megdan Francuzima desetkovana, a to može da bude i sreća za ''trikolore'', pošto ih prati tokom čitavog turnira. Selektor ''furije'', Luis de la Fuente neće moći da računa na Danija Karvahala koji je dobio crveni karton protiv Nemačke, kao ni na Robina Le Normanda, koji zbog viška žutih kartona nema pravo nastupa. Osim njih dvojice zbog povreda Španci ne mogu da računaju na Dani Olma i Pedrija. 

De la Fuente će morati da eksperimentiše u duelu protiv Francuza, iako ova faza takmičenja ne služi za to, primoran je. Na poziciji desnog beka će sigurno biti prekaljeni i u mnogim slučajevima osporavani Hesus Navas koji na svojim leđima ima 38 leta, legendarni fudbaler Sevilje koji igra na odličnom nivou, bez obzira što je na pragu četvrte decenije. Navas nije nešto bio omiljen među selektorima ranijih godina, debitovao je za Španiju 2009. godine, bio deo nacionalnog tima koji je osvojio svetsku titulu 2010. godine u Južnoj Africi.

Navasu je ovo drugo Evropsko prvenstvu, a taj Mundijal u Južnoj Africi jedini. U naletu francuskih napadača, tačnije u zaustavljanju Kilijana Mbapea, koji se paktično nije ni video na ovom turniru, kao i većina Francuza pomagaće mu Naćo, Laport i Rodri, koji se spušta sa pozicije zadnjeg veznog zadnju liniju.

Sjajnog Pedrija mogu zameiti, Mikel Merino, čijim gol je plasirao Španiju među četiri najbolje ekipe, ali tu su i Martin Zubimendi, kao i Fermin Lopez, koji bi takođe bili zamena za Danija Olma. Videćemo da li će ova situacija u Španiji biti od koristi Francuzima i da li će imati sreću ili će i konačno stići pravda da ispadnu za turnira. Duel između Španija i Francuske zakazan je za utorak od 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading