ODE JOŠ JEDNA LEGENDA NEMAČKOG FUDBALA U PENZIJU: Bio je IKONA reprezentacije

Autor:

Sport

06.07.2024

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuna smena generacija "pancera" posle EVRO

ODE JOŠ JEDNA LEGENDA NEMAČKOG FUDBALA U PENZIJU: Bio je IKONA reprezentacije

Foto: Profimedia

Toni Kros i Tomas Miler završavaju reprezentativnu karijeru

Nakon eliminacije od Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, Nemačka se oprostila od dva velika fudbalska imena - Tonija Krosa i Tomasa Milera. Posle saopštenja o povlačenju Krosa iz reprezentacije Nemačke, odluka Milera da verovatno više neće nositi reprezentativni dres nije iznenadila mnoge, ali je ipak potvrdila kraj jedne ere u nemačkom fudbalu.

Veterani odlaze sa velikim brojem nastupa i golova

Toni Kros, čiji će poslednji meč za nacionalni tim ostati upamćen po bolnom porazu od Španije, ostavio je dubok trag u nemačkom fudbalu. Debitovao je za reprezentaciju 2009. godine i od tada je odigrao 114 meč, postigavši mnogo važnih golova. Sa "pancerima" je osvojio Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tomas Miler

Tomas Miler, čovek za jedan klub


Sa druge strane, Tomas Miler je takođe ostavio neizbrisiv pečat u nemačkom dresu. Debitovao je 2010. godine i od tada je bio ključni igrač reprezentacije, odigravši 131 meč i postigavši 45 golova. Fudbaler Bajerna je takođe bio deo tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2014. godine, sa generacijom koja se u Nemačkoj nikada neće zaboraviti.

Klupska vernost Bajernu

Kada je reč o klupskoj karijeri, Tomas Miler je jedan od retkih modernih fudbalera koji su verni jednom klubu. Za Bajern Minhen odigrao je neverovatnih 707 utakmica i postigao 242 gola, ističući se kao ključni igrač bavarskog velikana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading