KAKAV OTAC, TAKAV SIN: Junak Španije ponovio istoriju svog oca od pre 33 godine (VIDEO)

Autor:

Sport

06.07.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krv nije voda.

KAKAV OTAC, TAKAV SIN: Junak Španije ponovio istoriju svog oca od pre 33 godine (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Španije su u petak ostvarili veliki uspeh osvojivši prvo mesto u polufinalu Evropskog prvenstva. Nakon napetog meča sa reprezentacijom Nemačke, pobedili su sa rezultatom 2:1 u produžecima. Dani Olmo je doneo prednost ekipi u 51. minutu, dok je Florijan Virc izjednačio u 89. minutu, odvodeći meč u produžetke. Meč je završen pogotkom Mikel Merina u 119. minutu, koji je time postigao svoj drugi gol za reprezentaciju Španije. Ono što čini ovaj trenutak još posebnijim jeste činjenica da je Merino postigao gol na mestu koje ima posebno značenje za njegovu porodicu - u Štutgartu.

Anhel Migel Merino, Mikelov otac, ostavio je dubok trag u fudbalskom svetu tokom svoje karijere, posebno u klubovima poput Osasune i Selti. Zanimljivo je da je upravo u Osasuni stekao priliku da igra na nemačkom tlu. Taj važan trenutak dogodio se petog novembra 1991. godine u drugom kolu UEFA kupa, kada je Osasuna slavila sa 3:2 u gostima, nakon nerešenog rezultata u Španiji. Još jedna neobična koincidencija je način na koji su otac i sin proslavili svoje golove, što ukazuje na duboku povezanost između ove dvojice fudbalera.

Ovaj trenutak sigurno će ostati upamćen kao jedan od najemotivnijih u karijeri mladog fudbalera, posebno zbog porodične veze sa Nemačkom i simboličnog postizanja gola na istom mestu gde je njegov otac ostavio značajan trag. Mikel Merino je time ne samo postao junak meča, već je i dodatno ojačao svoju emotivnu vezu sa fudbalom. S obzirom na sve ovo, možemo očekivati da će ova priča još dugo živeti u svetu fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading