"ORLOVI", KOD LEVA NEMA ZEZANJA, REPREZENTACIJA JE SVETINJA: Bastijan Švajnštajger i Ana Ivanović se umalo nisu venčali zbog selektora Nemačke

Autor:

Sport

27.06.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni prvotimac i kapiten morao da bira između države i žene, pa je slavlje moralo da sačeka.

"ORLOVI", KOD LEVA NEMA ZEZANJA, REPREZENTACIJA JE SVETINJA: Bastijan Švajnštajger i Ana Ivanović se umalo nisu venčali zbog selektora Nemačke

Foto: www.profimedia.rs

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger

Samo črvrsta ruka može da zavede red u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, a to bi, prema saznanjima Republike, mogao da bude Joakim Lev. Kao bomba odjeknula je naša vest da je Nemac na do preuzimanja "orlova" i da čelnici Fudbalskog saveza Srbije imaju danas sastanak sa njim u Berlinu kako bi pronašli zajednički jezik i poverili mu "orlove" da proba da ih vine u nebesa.

Republika

Foto: Profimedia

Neće im bili ladovina ako dođe Nemac: Fudbaleri Srbije

Kako je Lev utegao Nemce tokom deceniju i po vođenja mogu da posvedoče svi njegovi igrači, pa i srpski zet Bastijan Švajnštajger. Svojevremeno kapiten "pancera", koji je traku dobio baš od Joakima kao naslednik Filipa Lama, morao je da bira između svoje lepše polovine i zemlje zbog ultimatuma koji mu je postavio upravo tadašnji selektor Nemačke. Naime, bio je to jun 2016. i Nemačka se spremala za nastup na Evropskom prvenstvu, kada su Švajni i naša teniserka Ana Ivanović hteli da zakažu svadbu. Svečanost je praktično već bila zakazana za 6. jun, a onda je Lev poručio Švajnštajgeru da bira, ili zemlji ili ženu jer je Evropsko prvenstvo počinjalo 10. juna i Bastijan nije mogao da dobije slobodno.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Morao da posluša selektora: Švajnštajger i Lev

Sva sreća, Ana je bila razumna jer je kao profesionalni sportista bila svesna kolika su odricanja potrebna da se dođe do vrha, pa se pronašao kompromis. Upravo je Ivanovićeva bila ta koja je spustila loptu između kapitena i selektora, jer je Bastijan bio besan zbog ultimatuma. Ipa, sve se smirilo i on je otišao na EVRO 2016 i osvojio treće mesto sa "pancerima", a onda su se Ana i on venčali 12. jula 2016. u Veneciji. NAravno, na proslavi su bili reprezentativci i sam Lev.

Podsetimo, Joakim Lev je bio pomoćnik u fudbalskoj reprezentaciji Nemačke od 2004. do 2006. a onda od 2006 do 2021. selektor. Sa "pancerima" je osvojio Mundijal 2014, dok je 2006. na domaćem terenu i 2010. u Južnoj Africi bio treći. Interesantno, Lev je tada doživeo poraz od Srbije sa 1:0 golom Milana Laneta Jovanovića. Na Evropskom prvenstvu Nemci su sa njim na čelu igrali finale 2008, dok su bili treći 2012. i 2016. Kup konfederacija osvojio je 2017.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading