EVRO 2024, DAN 11: Španci briga nemaju - Italijani na ziceru protiv Hrvata! Došlo je vreme da potvrđeni srbomrsci pakuju kofere!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.06.2024

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi konačan rasplet u okviru grupe B.

EVRO 2024, DAN 11: Španci briga nemaju - Italijani na ziceru protiv Hrvata! Došlo je vreme da potvrđeni srbomrsci pakuju kofere!

Foto: www.profimedia.rs

Prethodna nedelja je završena konačnim razrešenjem u grupi A Evropskog prvenstva u fudbalu. Nakon više nego zanimljivih mečeva u Frankfurtu i Štutgartu, reprezentacija Nemačke je prema očekivanjima zauzela lidersku poziciju u grupi, dok će sa pozicije broj dva u osminu finala selekcija Švajcarske.

Sa druge strane Mađarska je pogotkom Kevina Čobota u desetom minutu nadoknade vremena savladala Škotsku i ostaje joj da iščekuje ostvarenja u ostalim grupama uz nadu da će se naći među četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Škoti se već pakuju za povratak kući.

Današnji dueli doneće i krajnji ishod u okviru grupe B, a pored Španaca koji su sva pitanja već rešili, Itlaijani imaju "zicer" protiv neprepoznatljivih Hrvata.

Albanija - Španija

Na stadionu u Diseldorfu selekcija Albanije će pokušati da savlada sjajne Špance i navedenom pobedom bi stigli do četvrtog boda u grupi, što bi im izvesno obezbedilo plasman u nokaut fazu takmičenja kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane ekipe.

Svaki drugi ishod značio bi eliminaciju, dok Španci već sada mirno očekuju rasplet u grupama kako bi saznali ime protivnika u borbi za plasman u četvrtfinale, a u ovom momentu potencijalni rivali su im Mađarska, Austrija i Češka, ili Turska, dok se rasplet u grupi E ni ne nazire.

Meč počinje od 21 čas, a prema kladionicama Španija je apsolutni favorit u predstojećem meču.

Foto: Tanjug/AP

Španci su sve brige davno prebrinuli

 

Hrvatska : Italija

Kada je reč o duelu Hrvata i Italijana, ovaj meč donosi daleko više neizvesnosti. "Azuri" jesu trenutno drugi sa tri osvojena boda, ali još uvek nisu obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja.

Naime, ukoliko dozvole sebi da budu poraženi od "kockastih" i ukoliko Albanija načini prvorazrednu senzaciju protiv Španije, Italija se može naći i na poslednjem mestu u grupi.

Svako drugo ostvarenje, pobeda i remi, obezbeđuju Italiji drugu poziciju i duel sa Švajcarskom u osmini finala.

Meč je na programu od 21 čas u Lajpcigu, a po kladionicama prednost imaju Azuri, ali se velika šansa daje i Hrvatskoj, što jasno govori da nas očekuje zanimljiv susret

Oba meča možete pratiti na kanalima RTS 1 i RTS 2, kao i na kanalima TV Arenesport Premium. Istovremeno sva dešavanja sa EVRO 2024 možete pratiti i na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading