TRČE KAO BABE NEMAJU SNAGE JER SU U ARABIJI: Bliski Istok nikada neće biti budućnost fudbala!

Autor:

Sport

21.06.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojurili za parama, a zaboravili na fudbal.

TRČE KAO BABE NEMAJU SNAGE JER SU U ARABIJI: Bliski Istok nikada neće biti budućnost fudbala!

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Srbije juče je remizirala sa Slovenijom rezultatom 1:1 i zakomplikovala plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Luka Jović je golom u dubokoj nadoknadi vremena spasao ''orlove'' poraza i ostavio nadu da možemo dalje, ali pobeda protiv Danske je imperativ. 

Ono što je kroz čitav Piksijev mandat krasilo ovu generaciju Srbije jeste efikasnost. Odbrana nam nije jača strana, ali smo to uvek nadomestili tim arsenalom u napadu, pogotovu preko Aleksandra Mitrovića, koji nas je i odveo na Svetsko prvenstvo 2022. godine i koji je u više navrata bio slamka spasa ''orlovima''. U poslednje vreme se taj segment promenio, a to govori i početak ove evropske smotre.

Na primer u Kataru smo bili poslednji u grupi, ali smo bili selekcije sa najviše datih golova, što je bilo nesvakidašnje, ali smo i najviše puta vadili loptu iz mreže. Ono što je činjenica jeste veliki pad forme Aleksandra Mitrovića, a pogotovu Sergeja Milinkovića-Savića. Reči Radeta Bogdanovića od juče odzvanjaju, a pogodio je pravo u srž.

- Ovo je kao ofanzivna ekipa, a stvorila je jednu šansu. Nema tu nikakve ofanzive. Što se tiče izmena, ja sam ovog Sergeja Milinkovića Savića toliko izvređao u studiju, da je dobro da niko nije čuo od gledalaca. Stramota je kod prvog gola, trči kao baba za onim desnim bekom. Ne možemo pričati o vanserijskim izmenama - rekao je Rade i dodao:

- Koji Sergej!? Kakav on, arapske pare klepa i nema od njega ništa - poručio je Bogdanović.

Takođe, naš proslavljeni fudbaler i legenda Mančester junajteda, Nemanja Vidić istakao je da Srbija nema igrače iz jakih takmičenja. Ovo je tužna istina naše reprezentacije. Nosioci selekcije igraju u Saudijskoj Arabiji i Turskoj. Bliski Istok nikada nije bio fudbalska nacija, pa neće ni sada, jednostavno nemaju taj gen, a Sergej i Mitrović su znatno pali sa formom od kada su pojačali redove Al Hillala.

Mitrović je otišao iz Premijer lige gde se igra jak fudbal sa velikim intezitetom i dok je bio deo Njukasla i Fulama, pružao je sjajne partije, ali više to ne radi. Juče je promašio nekoliko zicera. Milinković-Savić je bio u Seriji A koji je tehnički i taktički sjajno organizovana liga. Pojurili za parama, a zaboravili su šta znači pravi intezitet fudbala. Definitivno je Evropa kolevka fudbala i tu se igra pravi fudbal i niko ne može da parira Starom Kontinentu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Vuksan

21.06.2024 12:50

ŽIVA ISTINA

Rev

21.06.2024 20:34

Za centarfora je nebitno gde igra vec da li se dobro krece i osecaj za gol... Centarfori trebaju da dobiju upotrebljive lopte a ofanzivni vezni ne doprinose... Ono jovicevo na kraju je iz kornera i mnogo srece.. Krila ne dobijaju dubinske lopte koje bi centrirali