ENGLEZI PODSEĆAJU NACIJU KO JE PIKSI: Na "ostrvu" osvanuo tekst O SELEKTORU SRBIJE! Igrao je SA NJIM!

Autor:

Sport

14.06.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ima složenu istoriju sa EVRO"

ENGLEZI PODSEĆAJU NACIJU KO JE PIKSI: Na "ostrvu" osvanuo tekst O SELEKTORU SRBIJE! Igrao je SA NJIM!

Foto: www.profimedia.rs

Srbija će na otvaranju Grupe C Evropskog prvenstva igrati meč protiv Engleske u Gelzenkirhenu u nedelju od 21 čas. Logično, na "ostrvu" se već neko vreme bave našim nacionalnim timom, ali i navijačima i zemljom.

Ovoga puta, ugledni "The Sun" pisao je o selektoru naše reprezentacije Draganu Stojkoviću Piksiju u želji da podseti naciju o kojoj ličnosti se radi, podsetivši ih da je igrao sa Gerijem Linekerom u Nagoji.

- Nekadašnji saigrač Gerija Linekera Dragan Stojković je srpski menadžer koji želi da izazove veliku nevolju u nedelju. Vodeća fudbalska ikona u zemlji pokušaće da utiša glasove Engleza i izazove šok širom nacije pobedivši ekipu Gereta Sautgejta na otvaranju Grupe C. Posle dve decenije van Evropskog prvenstva, krajnje je vreme da Srbija ostavi trag na velikom turniru. Ali Stojkovićeva talentovana ekipa suočiće se sa vicešampionom iz 2021. Engleskom na otvaranju grupe u Gelzenkirhenu 16. juna - započinju priču, a potom se osvrću samo na selektora Srbije:

Republika

Foto: The Sun/Printscreen

Članak sa "Sana"

- Stojković je igrao sa Linekerom u japanskoj Nagoji Grampus Ejt nakon što je stigao u proleće 1994. pod vođstvom Arsena Vengera, koji ih je napustio zbog Arsenala 1996. Piksi je proveo sedam sezona za Grampus Ejt, povukao se kao igrač 2001. i odigrao 183 utakmice za klub i postigao 57 golova. Za Linekera, međutim, nije išlo kako je planirano. Engleski vezista je igrao samo 24 puta tokom dve godine, postigao je osam golova, a povukao se nakon što nije uspeo da se proslavi tokom tog kratkog perioda. U međuvremenu, Stojković je igrao i za Crvenu zvezdu, plasiravši se u polufinale Kupa UEFA i u dva navrata osvojiši Prvu ligu Jugoslavije. Odavde je bivši napadački vezni prešao u Olimpik Marsej i osvojio Ligu šampiona 1992. Ali ima složenu istoriju sa EVRO. Stojković je bio u reprezentaciji Jugoslavije isključenoj sa EVRO 92' tri dana po dolasku u Švedsku na turnir, nakon izbijanja sukoba na Balkanu. To je prvi put da će Srbija nastupiti na EVRO nakon što je postala nezavisna nacija 2006. godine - navoeo je "San".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading