MILJENIK DELIJA ISPISAO ISTORIJU! Nikad niko kao Kanga!

Autor:

Sport

23.05.2024

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vredno dostignuće za fudbalera iz Gabona.

MILJENIK DELIJA ISPISAO ISTORIJU! Nikad niko kao Kanga!

Foto: Starsport

Gelor Kanga na "Marakani" do 2025. godine

Gelor Kanga je miljenik navijača Crvene zvezde! I to svako zna! Nije voljen samo u Srbiji, već i u rodnom Gabonu gde je stigao do vrednog dostignuća. 

Afrički vezni igrač gazi šestu sezonu u redovima istočnoevropskog velikana. Za to vreme postigao je 49 golova i dodao više od 60 asistencija na 200 i kusur odigranih utakmica. Ujedno je prigrabio i pregršt trofeja. Podsetimo, crveno-beli su nedavno osvojili Kup Srbije, a u subotu od 19 časova na Marakani protiv Čukaričkog proslaviće 35. šampionsku titulu. Kangin doprinos u Zvezdinom nastavku dominacije i sedmom zastopnom naslovu prvaka bio je ogroman. Gelor je, naime, u tekućoj sezoni nastupio u 35 navrata i upisao devet pogodaka i deset ključnih dodavanja. Eto zašto ga navijači obožavaju.

No, vratimo se trofejima, pošto Kanga može da se pohvali da je ispisao istoriju fudbala u svojoj zemlji. Naime, on je igrač sa najviše trofeja u istoriji gabonskog fudbala na tlu Evropu. A, čak mu i prva zvezda tamošnjeg fudbala i saigrač iz reprezentacije Pjer Emerik Obamejang gleda u leđa. Osvojio je ukupno devet trofeja na Marakani (pet titula i četiri Kupa), a može se pohvaliti i peharima Kupa sa Spartom i Rostovom.

 


 
Gelor Kanga je odigrao 62 utakmice za nacionalni tim ove afričke zemlje i dva puta se upisao u strelce. On ima 33 godine i ugovor sa Crvenom zvezdom do juna naredne godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading