SEKSISTA ILI STAROMODAN ČOVEK? Kontroverzna izjava GROFA Božovića: Posao sudije NIJE ZA ŽENE! One treba da brinu o deci i porodici!

Autor:

Sport

14.06.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava bivšeg trenera Zvezde izazvala je brojne reakcije.

SEKSISTA ILI STAROMODAN ČOVEK? Kontroverzna izjava GROFA Božovića: Posao sudije NIJE ZA ŽENE! One treba da brinu o deci i porodici!

Foto: www.arsenaltula.ru

Grof Božović

Miodrag Grof Božović, trener azerbejdžanskog Nefčija iz Bakua, dao je jednu kontroverznu izjavu koja je izazvala brojne reakcije.

Crnogorski stručnjak je, naime, komentarisao sve veće prisustvo žena u fudbalu, odnosno njihovu ulogu u suđenju fudbalskih utakmica.

- Teško mi je da ocenim kako one sude i kako abavljaju taj posao. Za mene, žena bi trebalo da radi neki drugi posao, a ne da se bavi fudbalom. Ali ko sam ja da to kažem kada je to sada trend u svetu. Za ženu je najveće zadovoljstvo kada odgaja decu, brine o porodici, dok muškarac radi. Ali mi sada viđamo žene svuda – čak i na poslovima koji su tradicionalno rezervisani za muškarce. To je čudno. Na Zapadu će me nazvati seksistom zbog ovakvog stava, ali ja sam čovek starog kova - kaže popularni "Grof" za portal "Sport24".

Podsetimo, Božović je bivši trener Crvene zvezde s kojom ima osvojenu šampionsku titulu. On je na klupu seo krajem maja 2015. i odmah po njegovom dolasku u klub, Crvena zvezda je eliminisana iz kvalifikacija za Ligu Evrope od kazahstanskog Kairata. Zatim je usledila dominacija domaćim prvenstvom, rekordne 24 pobede u nizu i ubedljivo osvojena titula u sezoni 2015/16, pa opet neuspeh na međunarodnoj sceni i eliminacije od Ludogoreca u borbi za grupnu fazu Lige šampiona, te Sasuola u borbi za Ligu Evrope. Zvezdu je vodio na 83 meča i ostvario 62 pobede, 11 remija i 10 poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading