RASTALI SE ŽELEZNIČAR I SIVIĆ: Bivši trener Voždovca na klupi Pančevaca!

Autor:

Sport

08.06.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savić u novim izazovima.

RASTALI SE ŽELEZNIČAR I SIVIĆ: Bivši trener Voždovca na klupi Pančevaca!

Foto: Starsport

Prošla sezona superligaškog takmičenja za Železničar bila je turbulentna kada je reč o trenerskom kadru. Klub je prošao kroz čak pet promena trenera pre nego što je Tomislav Sivić uspeo da ih dovede do opstanka u ligi. Međutim, nakon postizanja ovog cilja, saradnja između pančevačkog kluba i iskusnog stručnjaka se završila, a na njegovo mesto stigao je Marko Savić.

Foto: Starsport

Marko Savić

Marko Savić, 39-godišnji trener, predstavlja jednog od najdarovitijih srpskih trenera mlađe generacije. Nakon skoro šest meseci, vraća se na superligašku scenu sa bogatim iskustvom iza sebe. Savić je tokom zime napustio Voždovac, gde je ostavio tim u plej-of zoni, ali je nakon njegovog odlaska ekipa upala u krizu iz koje nije uspela da se izvuče, te će naredne sezone igrati u nižem rangu takmičenja.

Savić je započeo svoju trenersku karijeru u Žarkovu, nakon čega je radio sa mlađim selekcijama Crvene zvezde, Voždovca i ruskog Krasnodara. Ipak, najveće uspehe zabeležio je u Estoniji, radeći sa ekipom Levadije, sa kojom je osvojio duplu krunu, a kasnije i Superkup te zemlje.

Iako nekima može delovati kao iznenađenje odluka kluba da se rastane sa Sivićem nakon ostvarenog cilja opstanka, u Železničaru veruju da je Savić trener pred kojim je svetla budućnost i koji će imati bezrezervnu podršku uprave.

Podsećanja radi, prethodna sezona je bila obeležena čestim promenama na trenerskoj poziciji. Sezonu je započeo Predrag Rogan, a nasledili su ga Aleksandar Linta, Nenad Mijailović i Siniša Dobrašinović, da bi u finišu sezone na klupi sedeo Tomislav Sivić. Očekuje se da će Savić doneti stabilnost i usmeriti ekipu ka novim sportskim dostignućima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading