EKSKLUZIVNO: Dragiša Binić za Republiku otkrio kada kreće Regionalna liga u fudbalu!

Autor:

Sport

08.06.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike promene nas očekuju.

EKSKLUZIVNO: Dragiša Binić za Republiku otkrio kada kreće Regionalna liga u fudbalu!

Foto: Starsport

Godinama unazad loši rezultati srpskih klubova u Evropi kao glavni razlog se navode slabe utakmice u domaćem šampionatu. Loša infrastrktura, slab intezitet mečeva koje pruža Superliga Srbije onemogućavaju našim timovima da naprave neke značajniije rezultate u evropskim okvirima. 

Crvena zvezda godinama unazad dominira srpskim fudbalom, ali nikako da napravi neki bolji rezultat u Ligi šampiona. Tim iz Ljutice Bogdana je prevazišao okvire Superlige i sigurno je da bi osnivanje Regionalnog takmičenja po uzoru na AdmiralBet ABA ligu u velikoj meri poboljšalo stvari, ne samo u srpskom fudbalu, već čitavog regiona. Upravo bi to regionalno takmičenje doprinelo jačim utakmicama, a samim tim i boljim nastupim u Evropi, baš kao nekada, kada je Zvezda došla do titule u Ligi šampiona, kada je Partizan igrao finale najelitnijeg evropskog takmičenja, ali i veliki uspeh Radničkog iz Niša, koji je igrao polufinale Kup Uefa.

Upravo je legendarni Dragiša Binić zagovornik osnivanja Regionalne lige.

- Već godinama unazad pričam da treba da osnuje Regionalna liga. Mislim da smo pri kraju što se tiče toga, ostale su samo tehničke stvari. Već smo komunicirali Federacijom, ni oni nemaju ništa protiv. To će biti spas ne samo za nas, već za region. Gube se deca sa 18 godina, tu bi mogli da vidimo gde stvarno nalazimo. Biće dosta jača liga, ovako nemamo ništa - istakao je prvak Evrope sa Zvezdom.

Binić je naveo da se sa realizacijom ovog plana neće stići ove sezone, ali da bi sezona 2025/26 mogla biti prva.

- Nećemo stići ovu sezonu, ali naredne bi moglo - naveo je Dragiša Binić za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading