REGIONALNA LIGA U FUDBALU NA POMOLU?: Savo Milošević otkrio planove UEFA!

Autor:

Sport

08.06.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Radio sam godinama u UEFA, znam iz prve ruke da UEFA ne bi imala ništa protiv toga'' - naveo je Milošević.

REGIONALNA LIGA U FUDBALU NA POMOLU?: Savo Milošević otkrio planove UEFA!

Foto: prinskrin

Savo Milošević - selektor BiH

Posle dugogodišnjeg trajanja Jadranske lige u košarci, postavlja se pitanje da li je ovo takmičenje ispunilo svoju svrhu s obzirom da ne garantuje mesto u Evroligi. Iako je regionalno takmičenje trajalo duže od dve decenije, najbolji srpski timovi Crvena zvezda i Partizan nikada nisu odigrali međusobnu utakmicu.

Legendarni napadač, Savo Milošević za Sport Klub otkriva potencijalno interesantnu informaciju da UEFA ne bi imala ništa protiv organizacije regionalnog takmičenja u fudbalu, što je izazvalo diskusiju o mogućnosti stvaranja sličnog takmičenja kao što je Jadranska liga, ali u fudbalu.

– Radio sam godinama u UEFA, znam iz prve ruke da UEFA ne bi imala ništa protiv toga. Dakle, na nama je svima, naravno, prvo na savezima, a onda da savezi preko svojim ministarstava započnu tu priču, a kad je započnu siguran sam da će brzo da se nađe rešenje jer to nije ništa komplikovano. Imamo takvih primera na ovim prostorima i u drugim sportovima i ligama tako da to nije nešto što ne može da se organizuje relativno brzo i da se nađe model ako postoji volja. Mislim da je sad polako već zrelo – naveo je Milošević.

Ovo bi bilo jako zanimljivo, jer bi verovatno ojačalo kvalitet takmičenja, a srpski klubovi bi u Evropi možda imali više uspeha, zbog jakih utakmica. Ono što mnogi ističu kao problem domaćih timova kao slabe rezultate u Evropi, jeste upravo ta slaba liga, odnosno slabe utkamice. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading