POTPISAO PETICIJU PROTIV PARTIZANA I NAPUSTIO KLUB: Bivši as crno-belih kreće u novu avanturu

Autor:

Sport

29.05.2024

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah se oglasio i to sa neobičnog mesta.

POTPISAO PETICIJU PROTIV PARTIZANA I NAPUSTIO KLUB: Bivši as crno-belih kreće u novu avanturu

Foto: Starsport

Iskusni srpski golman Vladimir Stojković (40) se oprostio od svog dosadašnjeg kluba Al Fejha na svom Instagram profilu, čime je zvanično završena njegova trogodišnja saradnja sa klubom iz predgrađa Rijada, prestonice Saudijske Arabije. Stojković će postati slobodan na fudbalskom tržištu od 30. juna, nakon što je leta 2021. prešao iz Partizana u ovaj klub na Bliskom istoku. I to u istom danu kada je osvanuo apel za spas Partizana čiji je potpisnik sa još 78 zvučnih imena.

Tokom svoje epizode u Al Fejhi, Stojković je zabeležio impresivne brojke. Sa 98 nastupa i 32 meča na kojima je sačuvao svoju mrežu netaknutom, Stojković je ostavio dubok trag u ovom klubu. Postao je rekorder tamošnje Premijer lige po broju utakmica bez primljenog gola kod kuće, ostvarivši niz od devet takvih mečeva. Takođe, bio je ključni igrač u osvajanju Kupa Kralja 2022, što predstavlja prvi i jedini trofej u klupskoj istoriji Al Fejhe.

Republika

Foto: instagram.com/vladimirstojkovic

Poruka za rastanak: Stojke na aerodromu


Bivši trener crno-belih, Vuk Rašović (51), istakao je Stojkovićevu stabilnost, sigurnost i profesionalizam tokom njihove saradnje u Al Fejhi. Rašović je naglasio značaj koji Stojković ima kao lider tima, kako na terenu, tako i van njega. Ovo svedoči o velikom uticaju koji je Stojković imao u klubu tokom protekle tri godine.

Vladimir Stojković je svoju karijeru gradio kroz brojne klubove kao što su Crvena zvezda, Leotar, Zemun, Nant, Vitese, Sporting, Hetafe, Vigan, Ergotelis, Makabi Haifa i Notingem Forest. Povratkom u Partizan, gde je nosio kapitensku traku pet sezona, Stojković je dodatno učvrstio svoj status kao jedan od najiskusnijih golmana na srpskoj fudbalskoj sceni.

Kao reprezentativac Srbije, Stojković je odigrao 84 meča i bio je deo nacionalnog tima na Svetskim prvenstvima u Nemačkoj 2006, Južnoj Africi 2010. i Rusiji 2018.

Vladimir Stojković završava svoj boravak u Al Fejhi sa impresivnim dostignućima i bogatom karijerom iza sebe, a ostaje da vidimo gde će njegov sledeći fudbalski korak biti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading