VAŽNA POBEDA ZA SRBE: Rašović nadmudrio velikog Džerarda u Saudijskoj Arabiji!

Autor: M. M.

Sport

04.05.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na golu Al Fejhe bio je Vladimir Stojković.

VAŽNA POBEDA ZA SRBE: Rašović nadmudrio velikog Džerarda u Saudijskoj Arabiji!

Foto: Promo

Fudbaleri Al Fejhe napravili su veliko iznenađenje u utakmici 30. kola prvenstva Saudijske Arabije, pošto su kao gosti pobedili ekipu Al Etifaka rezultatom 2:1 (0:0).

Tim srpskog stručnjaka Vuka Rašovića, čiji gol brani bivši reprezentativac Vladimir Stojković, nastavio je sa sjajnim rezultatima u tamošnjem elitnom rangu. Oni su na poslednjih deset mečeva upisali šest pobeda (remi i tri poraza) i sa 41. bodom nalaze se sa deobi šestog mesta sa ekipom koju su porazili, a čiji je predvodik legendarni Englez Stiven Džerard. Takođe i sa Al Fatehom.

U pitanju je bila istinska senzacija znajući da sastav Al Etifaka vredi 200 miliona evra i u svojim redovima ima fudbalske zvezde Žoržinja Vjanalduma, Karla Toko Ekambija, Musu Dembelea... 

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a veliku radost je Rašovićevom timu doneo Sakala koji je pogodio u 72. minutu susreta. Izjednačio je devet minuta kasnije Dembele, koji je uspeo da savlada Vladimira Stojkovića, te se činilo da će se meč završiti bez pobednika. Međutim, tako nije mislio Sakala pošto je u 85. postavio konačnih 2:1.

Do kraja saudijskog šampionata ostalo je da se odigra još četiri kola, ali nema dileme da je nekadašnji trener Partizana već sada napravio ozbiljan rezultat. Podsetimo, lider prvenstva je Al Hilal koji predvode srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić. Oni nezadrživo grabe ka tituli budući da imaju 12 bodova više od drugolasiranog Al Nasra. Mitrović je, inače, na svom povratku posle povrede postigao 23. pogodak u sezoni.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading