ŽELIM PARTIZANU DA UVEK BUDE DRUGI! AKO SU POŠTENI, PRIZNAĆE DA IM JE ZVEZDA POBEGLA U SVAKOM SMISLU: Terzić o poređenju sa večitim rivalom

Autor:

Sport

27.05.2024

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ja bih voleo kao zvezdaš da Partizan bude bolji..."

ŽELIM PARTIZANU DA UVEK BUDE DRUGI! AKO SU POŠTENI, PRIZNAĆE DA IM JE ZVEZDA POBEGLA U SVAKOM SMISLU: Terzić o poređenju sa večitim rivalom

Foto: ST/ Nemanja Pančić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o uspesima, planovima, budžetu, odnosu sa Nebojšom Čovićem i Draganom Stojkovićem i mnogim drugim temama u intervjuu za Republiku.

Ipak, nije moglo da prođe bez priče o večitom rivalu. Upitali smo ga kako reaguje na tvrdnje da je Zvezda u svakom pogledu daleko ispred Partizana.


- Pa dobro. Crvena zvezda je ove sezone prihodovala 70 miliona evra, a oni 20 miliona to je pokazatelj uspeha, pritom mi to radimo u kontinuitetu. Osvojili smo sedmu titulu u nizu, četiri duple krune. Kada imate u vidu da naš igrački fond vredi tri ili četiri puta više od njihovog, kada imamo ponude veće od 40 miliona evra za igrače, to je pokazatelj koliko smo mi jači od njih. Kada pogledate našu omladinsku školu, sada imamo sedam startera u 11 na kadetskom Evropskom prvenstvu a 11 naših igrača je u timu, sve vam je jasno koliko smo dominantni i da smo pokupili sve od igrača što vredi i što je budućnost srpskog fudbala. Kada pogledate kakve igrače imamo u Grafičaru, koji je B tim Crvene zvezde jasno je da Zvezda nema nema problema za budućnost. Mi smo imali pet-šest bonus igrača na utakmicama, oni se žale jednog ne mogu da nađu. To su sve realni pokazatelji i ko hoće da bude pošten čak i unutar Partizana treba da kaže da im je Zvezda pobegla u sportskom, poslovnom i organizacionom smislu, rekao je Terzić.
Republika

Foto: ST/ Nemanja Pančić

Zvezdan Terzić

Šta želite Partizanu iz srca, i koliko je Zvezdi problem jer joj je konkurencija takva?


- Želim komšiji da uvek bude drugi na tabeli. Ja bih voleo kao zvezdaš da Partizan bude bolji. Meni ne prija ovakav Partizan. Voleo bih da bude bolji i jači, kao što bih voleo da i ostali klubovi budu bolji. Zvezdi ne prija kada mora da igra evropske utakmice a dolazi iz ovako lošeg takmičenja, gde igra protiv loših ekipa i po lošim terenima. Voleo bih da se svi bolje organizuju, ne samo Partizan već i Radnički Niš, Radnički Kragujevac, Vojvodina, Čukarički. TSC je najprijatnije iznenađenje, to u stvari više nije ni iznenađenje nego najprtijatlnija priča srpskog fudbala. Voleo bih da svi budu bolji, da više ulažu, da cela liga bude bolja iz koje mi idemo u Evropu, zaključio je generalni direktor crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading